Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az Adótanácsadó az pontosan...

Az Adótanácsadó az pontosan mi? Milyen munkaköröket tölt be? Illetve mennyit keres?

Figyelt kérdés
2018. febr. 16. 20:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
15%
A könyvelők felett vannak a könyvvizsgálók, az adótanácsadók pedig állítólag még magasabb szintet képviselnek. Mivel egy könyvelő is meglehetősen jól keres, adótanácsadóként szép fizetésre számíthat, aki eljut addig.
2018. febr. 16. 20:56
 2/16 anonim ***** válasza:
11%

#1 Ezt mégis hol olvastad/hallottad? Ennyi erővel léteznek sárkányok, óriások és mindenféle mesebeli lények. Jah, hogy csak a mesékben? :D De akkor is léteznek!!!

A "könyvelők" 70%-a egyáltalán nem keres olyan sokat.

A pályakezdők keresnek kezdőként átlagban 200 körül(bruttó!!).

Multihoz pedig nem kell az "OKJ"-s könyvelő. Oda már diploma kell.

Egyéniben meg megint nem mindenkinek van mézeskalácsból a kerítés.

Maradjunk annyiba, hogy ha nem tudod, hogy mi az az "adótanácsadó", akkor eléggé messze állsz tőle..

A bemeneteli követelmény egy mérlegképes könyvelői papír és egy év szakmai gyakorlat.

Ez a legrövidebb úton is 4 év! (2 év az OKJ, 1 év a mérlegképes, 1 év a gyakorlat)

Addigra már tudni fogod, hogy mit jelent az adótanácsadó.

Azonban nem kell furfangos dolgokra gondolni, magyarázza önmagát a fogalom.

Adóügyek terén magasabb szinten van, így képes tanácsokat adni annak érdekében, hogy mikor hogyan és milyen módon kell valamit bevallani, adózni, hogyan lehet az összeget csökkenteni(kis fortélyok..), stb.

Szóval adó témában nyújt tanácsokat.. használja fel a plusz tudását a munkája során.

Milyen munkakör? Általában egyéniként csinálják, a könyvelők előszeretettel végzik el. Hasznos tud lenni.

Azonban vannak külön ilyen irodák is, oda is belehet vele jutni.

Pénz meg rengeteg dologtól függ... régió, pozíció, vállalat, etc.

Meg, hogy pontosan mennyit it tudsz..

2018. febr. 16. 21:24
 3/16 anonim ***** válasza:
12%

Jah a könyvvizsgálót kifelejtettem. :D

Inkább azt nevezném a szakma csúcsának. :) Főleg ha nemzetközi vizekre is evez valaki.

2018. febr. 16. 21:25
 4/16 anonim ***** válasza:
72%
A könyvvizsgálónak és az adótanácsadónak a világon semmi köze nincs egymáshoz. Az adótanácsadó, ahogy előttem is mondták, a nevében foglaltak szerint adóügyben magasabb szintet képvisel, mint egy könyvelő. Azok a könyvelők, akik vállalkozók, általában el szokták végezni, de a gyakorlatban nem sok plusszal jár, ha csak azzal nem, hogy nem egy, hanem két továbbképzésre kell majd járkálnod. Elmélyíti az adózással kapcsolatos ismereteket, ami egyébként inkább jogi vonal, semmint gazdasági, és így szerteágazóbb területeken is képes tanácsot adni. Multiknál azért nem szokták ezt elvégezni, mert ott általában jogászokat állítanak rá ezekre a feladatokra.
2018. febr. 17. 00:03
 5/16 anonim ***** válasza:
83%
2, nem kell mérlegképes az adótanácsadóhoz.
2018. febr. 17. 06:48
 6/16 anonim ***** válasza:
12%

#2 és #3 vagyok. Azért szépen lepontoztak ahhoz képest, hogy elég közel vagyok már a könyvvizsgálóhoz. Na de sebaj..

Adótanácsadó képzés

I. Bemeneti feltételek

mérlegképes könyvelő bizonyítvány (szakiránytól függetlenül), és a bizonyítvány megszerzését követően egy év gyakorlat, vagy

felsőoktatási intézményben szerzett oklevél és 3 éves pénzügyi, vagy számviteli, vagy adóigazgatási, vagy adóoktatási területen szerzett gyakorlat; közgazdasági, jogász, igazgatásszervező diploma, vagy az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsga esetén 1 év szakmai gyakorlat

#2 Esetén meg alapból a képzés során megszokták adni a mérlegképest ha sikerül a külön "szigorlati" vizsga.

2018. febr. 17. 09:14
 7/16 anonim ***** válasza:
87%

#2 "Ezt mégis hol olvastad/hallottad?"

Valaki mondta, aki állítólag könyvvizsgáló.

Egyik helyen azt írod, az adótanácsadó bemeneti feltétele a mérlegképes, más helyen pedig, hogy a könyvvizsgáló a szakma csúcsa. Ugyanakkor azt írod, nem léteznek sárkányok meg óriások. A kettő üti egymást.

2018. febr. 17. 09:36
 8/16 anonim ***** válasza:
83%

dehogy adnak mérlegképest azoknak, akik adótanácsadóira mk nélkül járnak... van nekik számvitel modul is, amiből vizsgázniuk kell.

Én mképes adótanácsadó vagyok, te meg nagyon messze vagy a könyvvizsgálattól.

2018. febr. 17. 10:58
 9/16 anonim ***** válasza:
55%

2 év az OKJ, 1 év a mérlegképes, 1 év a gyakorlat

ez meg nettó baromság. Mképes okj másfél-két év, utána egy év és mehetsz.

2018. febr. 17. 11:00
 10/16 anonim ***** válasza:
74%

Rendben, tartok egy minimális tájékoztatást.

"Valaki mondta, aki állítólag könyvvizsgáló. "

Akkor egyáltalán nem tájékozott.

A könyvvizsgálói egy sokkal magasabb szint, mint az adótanácsadói képzés. Főleg csak abból kiindulva, hogy oda már elengedhetetlen a felsőfokú tanulmányok elvégzése.

Azonban mivel nem érdekel bővebben a könyvvizsgálói része, maradjunk annyiba, hogy nyugodtan elhiheted.

Az adótanácsadói sokkal alatta van.

"Egyik helyen azt írod, az adótanácsadó bemeneti feltétele a mérlegképes, más helyen pedig, hogy a könyvvizsgáló a szakma csúcsa. Ugyanakkor azt írod, nem léteznek sárkányok meg óriások. A kettő üti egymást."

Ebből látszik meg, hogy nem ismered a szakmát.

Így van a ranglétra képzések formájában(lineárisan).

OKJ

FOSZK

Mérlegképes

Adótanácsadói

Alapképzés (egyetem!)

Mester (egyetem)

Könyvvizsgálói

(Nem térek ki a külön specializációkra..)

Igen, az adótanácsadóinak az egyik bemeneti feltétele(az esetek túlnyomó részében 95%-mindenki azzal megy).

Azonban egy adótanácsadóihoz nem szükséges diploma!!! Felsőktatás nélkül is elérheted azt a szintet.

Egy könyvvizsgálóit már nem, ezért is ez a szakma csúcsa..

Örülök, hogy írtál. Sértegethetnélek én is, hogy tökéletesen igazolod az állításom, miszerint egy könyvvizsgáló sokkal nagyobb dolog, mint egy adótanácsadói. Azonban nem teszem.

Inkább arra kérlek, hogy olvasd el újra a válaszom, amire reflektáltál.

Direkt jeleztem, hogy a válaszomon belül a második ponthoz kapcsolódóan adok plusz információt "#2", miszerint a mérlegképes kiváltható egy az egyetmen elvégzett szigorlati vizsgával/vizsgákkal.

Azonban ez nem az adótanácsadóihoz szól!!!! Hanem a felsőoktatási intézményben szerzett oklevélhez, másnéven a diplomához.

Magyarul: Ha megfelelő karon végzel, alapból kapsz egy mérlegképest... (EGYETEM!!)

2018. febr. 17. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!