Melyik informatikai szak adja a legátfogóbb, más területeken (főleg gazdasági) is alkalmazható tudást az első két félévben?
Külföldi egyetemre jelentkezek elsősorban, viszont beadom magyarokra is, arra az esetre, ha elrontanám az érettségit, vagy nem lenne meg a nyelvvizsgám (C2 kell). Ha nem jönne össze jövőre újrapróbálnám-viszont, abban az egy évben, elmennék egy informatikai szakra, és elvégeznék egy vagy két félévet. Tapasztalatotok szerint melyik egyetem melyik szakán tanítják leginkább azokat a készségeket, amit gazdasági szakemberként ténylegesen használni is fogok?
Tudom, kicsit későn írok, hisz ma van a határidő :)
Gazdinfós (igaz, debreceni, én pedig Budapestre jelentkeznék) ismerősömtől tudom, hogy ők alapvetően informatikai tárgyakat tanulnak, s ettől külön gazdaságiakat.
Így, lehet, hogy a gazdinfó ad gazdasági alapokat is, de nekem pont nem erre van szükségem, hisz azt később úgyis megtanulom.
Alapszintű programozás, a szakterületen való kommunikáció, stb érdekelne.
Ergó szembeköpöd magad a kérdéssel.
A programozás is megtanulható később is, vagy a gazdaság is megtanulható később is.
Akkor konkrétan mi érdekel?
Ha csak a gazdaság menj el közgazdaságiba, ha csak a programozás akkor menj el programozónak, ha a kettő között akkor menj gazdinfóra.
A gazdaság érdekel, de
Egy olyan szakot keresek, amin elvégeznék egy v két félévet, és utána otthagynám. Elvégezni egy gazdasági szak elejét és utána belekezdeni ugyanabba a szakba valahol máshol, elég értelmetlen lenne, ezért gondolkozom valami máson, egy olyan szakon, aminek a legelején megszerzett tudását később is hasznosítani tudom.
Magyarán: Olyan szakot szeretnék választani, ami megismertet az informatika alapjaival az első egy-két félévben, s nem kezd el egyes, számomra, aki nem akar informatikai pályára menni, hasozntalan részéket agyonvesézni míg más, fontos alapdolgokat kihagyni.
Ahol jó az informatika képzés, ott az elsö 1-2-3 évben alapozás folyik. Matematika, programozás az alapoktól. Fogalmam sincs mit fogsz hasznosítani gazdasági szakemberként, de szerintem a matekot megtanulod a gazdasági szakon is, a programozás alapjait pedig szintén megtanulod ha szükséges lesz.
Ezen kívül tisztában vagy az állami féléveid számával, és hogy mikor kell visszafizetni a képzés árát?
Köszönöm a választ!
Ha jól értettem, akkor, ha magánra megyek, semmilyen kötelezettségen nem lesz-ha államira, és fél év után szintén semmilyen, ha egy évet maradok, akkor pedig az ösztöndíj fele.
Ha pedig másik szakra átjelentkezem, akkor ennyivel többet kell utána itthon dolgoznom.
Jól tudom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!