Hogy lehetnék történelem tanár?
Már érettségiztem, de a középsuliban hanyagoltam a tanulást. Középszinten 4-est kapartam össze mindenből.
20 éves vagyok mostanra és rájöttem, hogy a történelem érdekel igazán. Azon belül is a tanítása.
Gondolom egy emelt töri érettségi kellene, nyelvvizsga és akár egy kapcsolódó szakma a többletpontért.
Győri vagyok, de pontosan nem tudom a tanárrá válás menetét. Csak jeletkeznem kell egy tanári szakra? El tudnátok magyarázni? :)
Hát, jókor jut eszedbe. Az idén már csak 1 napod van, hogy jelentkezz. Minden info a felvi.hu-n. [link]
Kétszakos tanárképzés folyik (legalábbis nappalin, a levelezőt nem néztem), és ha nincs elég pontod, akkor érdemes újraérettségizni, töriből emelt szinten plusz a felvi.hu-n az intézményeknél, szakoknál megírják, milyen tárgyat fogadnak még el (ez a szakodnak megfelelő lesz pl magyar, idegen nyelv). És alkalmassági vizsgát is kell tenni. Az őszi érettségire jelentkezés szeptember 5-ig. Milyen a történelemtanársághoz kapcsolódó szakmát képzelsz te el többletpontért? Nincs ilyen. Az emelt érettségi és a nyelvvizsga legyen a többletpont.
Pedagógiai- és családsegítő munkatárs.
Elméletileg ezért többletpont jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!