Jó fizika/kémia könyvek, amikben "minden" benne van?
Szia!
Stephen Hawking könyveit olvastad már? Pl.: Az idő rövid története, A világegyetem dióhéjban, Fekete lyukak. - Én Az idő rövid történetét olvastam, nagyon jó összefoglaló.- Meglepően sokan olvassák.
(Nekem még John Gribbintől a Schrödinger macskája van meg-kvantumfizika. Csillagászat: van egy olyan sorozat, hogy Rekordok. Abból a Világegyetem-1 A Naprendszer, és a Világyetem-2 Csillagok-galaxisok. Nem tudom hogy van e harmadik része.)
Ja, és én is 14/l vagyok. :) (Azta, az apukád fizikus. Szuper lehet.)
Igen, természetesen ismerem Stephen Hawkingot. Hihetetlen ember :) Csillagászos könyvekből nekem igazából nincs is hiány, megvan az Univerzum teljes története (bookazin), Bolgyók és csillagok, illetve csomó asztrofizika, kvantumfizika és egyéb szakirodalom. Nekem inkább olyanra lenne szükségem, ami a nagyon alapoktól az elég komoly szintig tartalmazza a fizikát, és nem csak leírja a tényeket.... Hanem foglalkozik az adott törvény bizonyítékaival, felfedezésével, okaival... MINDENT TUDNI AKAROK :)
Nagyon köszi a tippeket, majd átnézem. És jó tudni, hogy van még velem egyidős, akinek nem a sminkelés jelenti a tudományt :D
Litz József et al.: Fizika I-III
Richard P. Feynmann: Hat könnyed előadás
Richard P. Feynmann: Mai fizika I-IX
továbbá
Budó - Kísérleti fizika 1-3 (online is a tankönyvtárban)
Simonyi - A fizika kultúrtörténete (fájlcsere)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!