Ha Ausztriában szeretnék dolgozni, előtte milyen
képzést végezzek el?
Figyelt kérdés
ápolói kizárva mert nem tudnám megcsinálni...
Van irodai,szociális, és most végzem a gyógypedagógiai asszisztens képzést. Meg idén jelentkeztem szociálpedagógia alapszakra, ami nem biztos,h. elindul. Van közép szintű nyelvvizsba bizonyítványom németből, de már passzív a tudásom. Esetleg van olyan rész Ausztriában,ahol sok magyar él és oda keresnek magyar munkaerőt. Így nem csak németül kellene beszélnem.
és vami olyanra gondoltam, ami a szociális területhez kapcsolódik,h. némi gyakorlatot is szerezzek és amihez nem kell magas nyelvtudás, inkább az alapszint legyen a szükséges.
2018. febr. 11. 11:26
2/13 anonim válasza:
Ha jól akarod csinálni anyagilag, akkor a határ mellől jársz ki dolgozni. Németet hozd vissza azért közép szintre.
Az a baj, hogy ezek közül szerintem pont az ápolóival lehetne talán esélyed. Nem kizárt, hogy marad sajnos a fizikai meló. De ha a pénz a lényeg akkor gondolom úgyis bevállalod 300-500 ezer Ftért :D
2018. febr. 11. 11:31
3/13 A kérdező kommentje:
nem a pénz a lényeg, hanem inkább a tapasztalat minden téren!
2018. febr. 11. 11:32
4/13 A kérdező kommentje:
szobalányról mit gondoltok?
2018. febr. 11. 11:38
5/13 anonim válasza:
Nekem van egy olyan képesítésem, hogy: szállodai szobaasszony. OKJ-s képzés volt, de soha nem dolgoztam benne. Nem fehér embernek való munka.
2018. febr. 11. 11:41
6/13 A kérdező kommentje:
Utolsó, miért??
esetleg dajkáról mi a véleményetek?
2018. febr. 11. 11:42
7/13 A kérdező kommentje:
a meglévő képzések mellé még szükséges lenne elvégeznem a dajka képzést vagy azok lefedék?
2018. febr. 11. 11:43
8/13 anonim válasza:
A német mindenképp kell, irodai melóban is. Színmagyar területek Burgenlandban sincsenek, de ez tulképp lényegtelen.:-) Fizikai munkára ki lehet menni nyelvtudás nélkül, főleg szezonálisra. Az ápolóképzés egyébként nem olyan vészes, és azzal tényleg el tudnál helyezkedni, az oberwarti kórházban tudok olyan osztályról, ahol 90%-ban magyar az egészségügyi személyzet, orvosokat, ápolókat beleértve. Szombathelyről vagy a környező falvakból simán ki lehet járni, és tényleg sokkal jobban kijössz anyagilag.
2018. febr. 11. 11:48
9/13 A kérdező kommentje:
igen, tudom,hogy azzal eltudnék helyezkedni, viszont a pelenkázás, gyógyszerek beadása, injekció kezelése tőlem kicsit távol áll, bár elgondolkozok rajta, szóval lehet,h. nem kivitelezhetetlen részemröl. még győzködnöm kell magam :D
2018. febr. 11. 11:51
10/13 anonim válasza:
A szobaasszony-melóhoz is elvárnak valamennyi nyelvtudást, ha fizikailag bírod, próbálj meg pályázgatni. Nem olyan könnyű, mint gondolod, de pár év alatt össze lehet rakni egy kis tőkét vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!