Melyiket válasszam, melyik érné meg igazán? SZE-ESK Ápolás és betegellátás (ápoló), vagy valamelyik felsőoktatási szakképzés, ezekre gondoltam: BGE Pénzügy és számvitel (vállalkozási) vagy ELTE Kereskedelem és mark. (logisztika) Szombathelyen?
A Széchenyi ápolás alap szakon kívül nem lesz annyi pontom, hogy máshova is jelentkezzem, csak FSz képzésekre. Viszont olyan képzettséget szeretnék megszerezni, amiben el is tudok helyezkedni. Sajnos már csak 5 államilag támogatott félévem van... Tudom, hogy az ápolás szak 8 fév, de azt a 3-at valahogy kifizetem majd. A pénzügy számvitel után esetleg mérlegképes könyvelést tanulnék, mert olvastam, hogy egy ilyen Fsz oklevél a bemeneti követelményekbe beleszámít.
Logisztikus kismillió van, több nyelvet is kellene ahhoz tudnom, hogy valamire is menjek azzal az oklevéllel.. Külföldön meg ezeket a felsőoktatási szakképzéseket szerintem nem is tudják mire való... Van olyan, aki a kettő közül eltudott helyezkedni úgy, hogy meg is fizetik, esetleg külföldön dolgozik?
Az ápolóhoz húz a szívem, mert régebben tanultam eü szakon, csak otthagytam egyéb okok miatt. Viszont lehet ide is kevés lesz a pontom, ha esetleg idén nőnek a ponthatárok.
Szia! A felsőoktatás, mint ahogy azt írtad is, nagyon drága. Szívesen segítenék tanáccsal, de ahhoz jó lenne tudni, hogy mit tanultál abban az 5 félévben. Az állam egyébként 12 félévet támogat! Az egészségügyi képzések csak azoknak javasolt, akik életre szóló hivatásként választják, hiszen ha elhelyezkedsz majd pl.: ápolóként, akkor 5 év távlatában szakképzési pontot kell majd gyűjteni ahhoz, hogy "praktizálhass". Vagyis munka mellett is kell majd tanulni (a legtöbb munkahely támogatja mind anyagilag, mind munkaidőben a kötelező továbbképzést. Ráadásul ezek segítő munkakörök teljes embert kívánnak a szakma művelőitől és ez nem megy úgy, ha nem szívvel lélekkel mész be dolgozni.
Az ápolás szakra alacsony a pont, így könnyű bekerülni, de ez nem jelenti azt hogy könnyű elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!