Egyetemre/foiskolara bekerulhetek, ha a matematika erettsegim rosszra sikerul a tobbi meg harmas negyes? A jegyeim pedig negyes otosok? Melyik az a felsooktatasi intezmeny, ahova viszonylag konnyu bejutni?
Kozgazdasagi iskolaba jarok, nem vagyok rossz tanulo, de a matek sosem volt az erossegem, es felek az elottem allo erettsegit elfogom rontani.
Meg nincs nyelvvizsgam, igyekszem megszerezni, es informatikabol is teszek egy erettsegit es igy hat tantargyam lesz.
Sajnos az infom is csak harmas, excel miatt, minden mas megy, remelem az erettsegim negyesre sikerul majd.
Bekerülhetsz. Fizetősre biztos.
A tavalyi pontszámokat megtalálod a felvi.hu-n.
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Nagyon elszúrod az életedet, ha pár év múlva ott leszel, mint érettségi után.
De még ha sikerül is elvergődnöd a diplomáig, mire mész vele? A cégek legtöbbje (a jobbak mind) a szakértelmet vizsgálja. És az nem teszt, az maga az élet.
Gondold végig a tanulási szisztémádat.
280 pont mindenképpen kell, azt hiszem, a nyelvvizsga számít bele egyedül a sima ponton felül, más extra nem, csak ha anélkül megvan a 280.
Viszont azzal is számolj, hogy a legtöbb szakon már legalább egy emelt érettségi kell!
Ha a játékos ilyen gyenge, akkor egyetemen semmiképpen ne gondolkodj gazdasági szakon, mert nem fogod tudni elvégezni!
Ha gazdasági vonal, akkor inkább egy felsőfokú OKJ. Ha egyetem, akkor inkább valamilyen humán vonal.
#6: rosszul fogalmaztam, bics. Úgy értettem, hogy az érettségin felül...
(Egyébként az emeltért csak bizonyos százalék felett jár a plusz pont.)
Arra értettem, hogy hátrányos helyzet, versenyek, szakma... Ez nem számít bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!