Ha ott akarom hagyni az egyetemet 2 félév után, mert más szakra szeretnék jelentkezni, akkor ez a visszafizetés hogyan működik?

Figyelt kérdés
Jelenleg kezdem a második félévemet egy szakon, de nem nagyon jött be, viszont szeretném még ezt a félévet végigcsinálni mert több tárgyat is eltudnék fogadtatni a következő szakon amit most megjelöltem. (megvan rá bőven a pontszámom hogy júliusban felvegyenek) Az érdekelne, hogy ugye most olyan törvény van, hogy ha 1. félév után ott hagyom az alapszakot akkor nem kell visszafizetni, viszont ha 2. félév után akkor viszont a felét. Azonban ha elkezdek egy új szakot és azt befejezem akkor elvileg nem kell visszafizetni. Ez hogyan működik? Nyáron jönne a papír hogy felvettek, kiiratkozom erről, beiratkozok az újba, és akkor mit kellene intézni, hogy igazoljam új szakot kezdtem el? Addig befagyasztják a fizetést, amíg el nem végzem? Vagy hogyan működik ez?

2018. febr. 3. 11:49
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem kell semmit igazolnod vagy pluszban inténi. Kiiratkozás után 1 év van amíg nem kell fizetni, ha közbe beiratkozol az új szakra az bőven elég. Ha van hallgatói jogviszonyod nincs amit befagyasszanak, mert el se kell kezdened fizetni.
2018. febr. 3. 13:19
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ!
2018. febr. 3. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!