Hogy vehetném a szüleimet rá, hogy tanárnak tanulhassak tovább? Azt mondják éhen fogok halni és hogy nem ilyen jövőt szánnak nekem?
Én kémia-biológia szakos tanár szeretnék lenni. Viszont a szüleim mindenáron orvos-gyógyszerész vagy valamilyen mérnöknek akarnak tovább taníttatni.
Mit tehetnék?
Érdekes mód nem halnak éhen a tanárok se. Sokan adnak magánórákat elég jó pénzért (ami nincs benn az átlagfizuban, mivel a többség nem bejelentve csinálja), de plusz pénz ha valaki vállal osztályt, igazgató helyettes, mindenféle munkaközösség tagja. Arról nem is beszélve, hogy jobb esetben nem egyedül kell eléldegélnie, hanem lesz egy párja is akivel közösen él (tudom, tudom, nem erre kell alapozni). Nem csak a várható fizu alapján kell szakot választani.
Amúgy meg akik mindenkit le akarnak beszélni a tanári pályáról nem akarnak majd gyereket? Vagy arra nem gondolnak, ha mindenki elmegy mérnöknek meg hasonlónak akkor nem lesz aki majd 10-15 múlva tanítsa a gyereket, mert lassan az megy tanárnak akit sehova máshova nem vettek fel/nem tud mást elvégezni.
Szerintem vágj bele a tanáriba, ha ezt szeretnéd, ne törődj vele, hogy mit mondanak mások! Nem nekik kell 40 évig szenvedniük egy készszerszakmában egy rossz döntés következtében... Azt válaszd, amiben elhivatott vagy.
Üdv: egy biosz-kémiás egyetemista :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!