Hogyan tudnám rávenni a szüleimet, hogy más városban tanulhassak?
Valószínűleg más városban tudnám folytatni a tanulmányaimat szeptembertől. Az iskola nagyon jó hírű, az utóbbi négy évben azért küzdöttem, hogy bekerülhessek oda. Mivel azonban csak októberben leszek nagykorú, a szüleimnek van beleszólása a költözésbe. Hiába mondom nekik, hogy amennyiben elengednek, hajlandó vagyok belemenni az összes feltételbe, amit csak szabnak nekem, kötik az ebet a karóhoz.
Egyébként életben tudok maradni egyedül is, legalábbis főzni-mosni-takarítani tudok, itthon is én csinálom, (csináltam?) tanulás mellett, teljesen egészséges vagyok, tehát ezek nem lehetnek ellenérvek.
Mivel tudnám meggyőzni őket?
17/F
Milyen iskola?
Mik az ő érveik?
Anyagiak?
Ott hol laknál?
Ki fizetné az ottani költségeidet?
Milyen messze van a másik iskola?
Miben jobb, mint a mostani?
Mit mondanak, miért nem mehetsz?
Debreceni Egyetem. Az az érvük, hogy fiatal vagyok, és nem kéne még önállóan élnem - ez ugye albérlet esetén áll fenn, erre javasoltam a kollégiumot, amit élből elutasítanak (sokan vannak, nem fogok tudni tanulni, nem tetszene). Mivel nem vagyok túl barátkozós, ezért félnek, hogy ha ők nem küldenek el szórakozni, kimaradok mindenből (erre szintén javasoltam a kollégiumot).
Mi Pesten lakunk, itt van ugye az ELTE, ahova szintén mehetnék, de én Debrecenbe szeretnék járni régóta.
Vannak megtakarításaim, viszonylag sok, amiből egy félévig mindenképp fenn tudnám tartani magam, a második félévben pedig, ha már a kezdeti "sokk" enyhült, és berendezkedtem, látom az órarendem, az időbeosztásom, tudnék dolgozni.
Wow, 17 évesen kezded az egyetemet?
Akkor érvelj nekik pont ezzel! Más nagykorúan kezd, így a szüleik, ha anyagi akadály nem merül fel, nem is korlátozzák őket, mert nem is tehetik meg. Ne fordítsák ellened pont azt, amiről nem tehetsz!
Ezt is felhozták, hogy még úgyis van egy évem, nem értik, hova a sietség.
De, felvehetnek, csak a szülőnek/gondviselőnek kell aláírnia a papírokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!