Magyar 40, matek 41 ponttal melyik középiskolába, és mennyi esélyem van?
Berzsenyi - fizika szak
Apáczai - matek-fizika szak
Szent László - info szak
Szent László - matek szak
Szent István - reál szak
AKG
Könyves - mindkét osztály
Szia
Én berzsenyis vagyok, igaz h nem fizika-tagozaton, ezért csak azt tudom mondani, hogy a berzenyiben a szóbeli iszonyú sokat számít minden szakon. Tehát nyomd meg a szóbelit 45 pont fölé, és akkor nem lesz baj
Soka sikert
Hát az Apáczai nem biztos, de az összes többi igen.
Akg-t akkor ajánlom, ha gazdagok vagytok
Szia! Nagyon érdekes:) Én 3 éve pont ugyanilyen leosztásban írtam 81 pontos felvételit 41 pontos matekkal és 40 pontos magyarral. Nem tudom, hogy most milyen volt a felvételi nehézsége, de akkor 81 pont nagyon jónak számított. Nekem akkor max hozott pontom volt osztályzatokból és felvettek volna az Apiba, de szerintem ilyen pontszámmal még talán a Fazekasba is lenne esélyed egy jó felvétlivel. Ez nem egy dolgozat, ahol a 81% négyes, itt a többség 60 pont körül ír és nevesebb gimikbe is már 70 pont körüli írásbelivel simán behívnak. Itt egy link: [link]
Ez nem tudom melyik évből van, talán 2016-os (feltételezem, az átlagpontok és a jelentkezettek pontjai ennyire rövid idő alatt nem nagyon változnak). Jól látható, hogy matfizre sokakat behívtak, és egy olyan 20-21 pontos szóbelivel (ha te is maxot hozol) már jó eséllyel bent vagy. Az oktatas.hu szerint tavaly a 45. hely volt a legmagasabb felvett tanuló helyezése, szóval szerintem van esélyed. Hajrá. Én végül az AKG-ba mentem, nem bántam meg és nem feltétlenül csak akkor éri meg, ha gazdag vagy, mert lehet pályázni ösztöndíjra, amit ha elnyersz akkor radikálisan kevesebbet kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!