Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » ELTE vagy BME? Melyik egyetem,...

ELTE vagy BME? Melyik egyetem, milyen szakok?

Figyelt kérdés
Idén érettségizek, és tanulok tovább. Műszaki menedzser szakot néztem ki,de inkább humán beállítottságú vagyok. Több helyen is utána olvastam, és érdeklődtem arról, hogy ez mennyire akadály ennek a szaknak az elvégzésében, majd a válaszok alapján nekem úgy jött le, hogy ténylegesen tanulni kell és egy nem matek vagy fizika zseni is tudja teljesíteni, hisz ez nem egy konkrét műszaki szak, van benne bőven magolós anyag. A kérdésem az lenne, hogy a BME-n vagy az ELTE-n jelöljem meg első helyen. Az ELTE-n inkább az infóra fektetnek hangsúlyt, míg a BME-n ténylegesen mérnök órák is vannak(villamos/gépész). Személy szerint engem az ELTE jobban érdekelne, de melyik egyetemmel járnék jobban? Esetleg más gazdasági vagy társadalomtudományi szak, ami érdekelhetne.. Milyen szakokat tudnátok még ajánlani és melyik egyetemen? Előre is köszi a válaszokat! :)

2018. jan. 26. 21:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy nézem a tanterveket, az ELTE-n jóval több a gazdaságis tárgy, mint BME-n. Szóval ha inkább az érdekel, akkor ELTE.
2018. jan. 26. 21:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen, akartam írni, hogy az ELTE-n inkább infos, mint műszaki lesz, de ezek szerint te is voltál nyílt napon :)) hát szerintem az infoval nem lehet mellé lőni, míg az kérdéses, hogy egy "kicsi ilyen-kicsi olyan" mérnöki tudást mennyire lehet majd hasznosítani. de ez csak az én véleményem, én szerintem oda megyek. Bár nekem amúgy maga a BME nem is szimpi, de valószínűleg azért, mert lány vagyok :D

Bocsi, ha ezzel nem sokat segítettem :/

2018. jan. 27. 01:00
 3/4 Estádio de Felchút ***** válasza:
Menj az Öltére. BME-n szopni fogsz.
2018. jan. 27. 01:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Valahogy nekem is jobban tetszik az ELTE..:)
2018. jan. 29. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!