Egyetemi matek? Mérnökinformatika?
Én most végeztem az első félévvel (igaz nem Debrecenben, hanem Veszprémben). 2 éve érettségiztem, utána csináltam egy OKJ-s szakmát, amihez sok matek nem igazán kellett. Ennek ellenére simán meglett minden matekos tárgy (4-es átlag), pedig középiskolában általában kettes, néha hármas voltam matekból. Az érettségim középszinten 91%-os lett.
De amúgy 19 évesen, hogy-hogy nem tanultad 2 éve a matekot? Elvileg 18 éves kor alatt nem is nagyon lehet elvégezni a középiskolát.
Programozni szeretnél, akkor ne a mérnökinfót válasszad, programtervező informatikus pl. jobb lenne.
Na de a lényeg: nyári szünetben feküdj neki a mateknak. Töltsd le az előző pár év matematika érettségijét és oldjad meg, ami nem megy, annak nézzél utána. Amikor ez már megvan, tanulj meg deriválni (ez hasonlít programozáshoz és úgyis fog kelleni) és függvény analízissel is foglalkozz. Ez bőven elég lesz indulásnak. Aztán év közben gyakorolj sokat, minden feladattípust tanuld meg. Egyébként nem nagy durranás, csak komolyan kell venni.
Mennyi lett az érettségid?
Az azért jobb határoló mint a heterogén iskolák rendszerének összevétele osztályzás alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!