Milyen egyetemet ajánlanátok nekem?
Érettségi eredményeim:
Magyar: 50%
Matematika: 61%
Történelem: 62%
Angol: 86%
Földrajz: 72%
Az Óbudai Egyetem, Gazdálkodás és Menedzsment szakkal szemezek, de nem tudom mi lenne a legjobb.
2 hét van még leadni a jelentkezést, véleményeket szívesen olvasnék.
Nem valami jó eredmény ez, az év végi jegyek és többletpontok helyreteszik?
Helyedben körülnéznék OKJ-k között. Keress olyat, ami azonos területen van a választott egyetemi szakirányoddal. Végezd el (2 év) és utána menj egyetemre. Ez jó alapot ad, nem fogsz kibukni első félévben (már ha tanulsz végig) és lesz egy szakmád is.
Én nem vitatkozni akarok veled de tavaly 440 volt az állam által megszabott minimum ponthatár ezen a szakon. Állami ösztöndíjas képzésen az iskola nem kérhet kevesebbet ennél csak többet...
Itt egy link a tavalyi gazdasági szakok állami ponthatáraival, ez egyetemtől független, de ennyi minimum. Nagy változás nem szokott lenni az évek között...
Felsőoktatási szakképzésre lenne elég, nem az alapképzésre. Előbbin 248 pont volt a ponthatár, de ez ugye nem ad rendes diplomát. Utóbbin 442 az Óbudain. Az egyetemi alapképzések minimum ponthatára 280, FSZK-nak 240.
Fontold meg, hogy újra érettségit tegyél 1-2 tárgyból, mert anélkül nehezen kerülsz be gazdaságira. Egy emelt matek nem árthat gazdasági szakra azért... Nem mondom, hogy lehetetlen anélkül, de több szorgalmat fog igényelni.
Fu basszus tényleg...
Akkor tudnátok valamit ajánlani 296 ponthoz? Már teljesen tanácstalan vagyok... Ha újra érettségiznék akkor még 1 évem kimaradna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!