Ti milyen egyetemet/megoldást ajánlanátok? (részleteket és még több kérdést lentebb találtok)
A helyzet a következő :
Február 15 a jelentkezési határidő és még elég bizonytalan vagyok. Nincs konkrét elképzelésem, nem fogott meg semmi annyira hogy foggal körömmel kuzdjek érte. Viszont ez a konyvelos dolog nem hangzik rosszul, ráadásul a fizetés is egész jó. A matekot értem, szeretem is, el tudnék végezni OKJt meg ilyeneket. Viszont annyira azt mondogatja mindenki, hogy diploma nélkül nem lehet megelni meg hogy egy diplomás könyvelő több pénzt kap majd stb stb hogy azon gondolkoztam tényleg kéne valamit nézni... Nagyjából 340-390 pontom lesz a felvi.hu kalkulátoraval számolva, ami közel sem elég egy gazdasági (bármilyen) szakra.(Matekot és emelt angolt vinnék duplazva, ez a két tárgy egész jól megy, szívesen foglalkoznek is velük) A kérdés tehát a következő : tudtok ajánlani valami megoldást erre a problémára? Szóval jó lenne egy diplomát szerezni (igen, kb azért hogy csak úgy legyen), de nem tudom mire lenne elég ez a pont és hogy mégis hova lehetne menni, mondjuk egy, tok könnyű, általános "büfészakra", ahonnan aztán elvegzem az OKJs képzést és megprobalkozom ezzel a könyvelos cuccal. Oda elég annyi ha megcsinalom a pénzügyi - számviteli ügyintézot és utána a vállalkozasi mérlegképes könyvelőt? Vagy hogy van ez? Már nagyon nem értem hogy működik ez az egész. Ha van esetleg jobb ötlet, hogy hogyan valositsam meg ezt a tervet egyszerűbben, azt is nagyon szívesen meghallgatom. Kérlek segítsetek egy kétségbeesett 18 éves diákon :( Előre is köszönöm a válaszokat!
számviteli főiskola - akkor diplomád is lesz és könyvelőként is tudsz dolgozni.
ez hülyeség, hogy diploma nélkül nem lehet sokat keresni. én is sokat keresek.
ok, mondjuk van diplomám, de amit csinálok, nem sok köze van hozzá
Gyúrj rá keményen az érettségire és legyen 400+ pontod, és kerül be a BME-GTK pénzügy számviteli szakra.
Ott, ha 400+ pontod van, létezik egy "400+" nevű ösztöndíj program, amivel ha fizetősön vagy, enyhíteni tudod a költségeket.Teljesített kreditenként 6000 forintot kapsz, így a 300 ezres tandíjat le tudod tornászni 120000-re, ami már nem olyan durván sok.Ráadásul ha birod az angolt is egyben, kötelezően kell csinálnod angol tárgyakat az egyetemen.
Szia!
Szerintem ha nem lesz elég pontod, akkor jobban járnál egy felsőoktatási szakképzéssel. Egy ismerősömnek se lett meg a pontja, ezért ő is ilyenre jelentkezett a BME-re és nqgyin tetdzik neki. Javaslom nézz utána a neten milyen előnyei vannak egy OKJ-val szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!