Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ti milyen egyetemet/megoldást...

Ti milyen egyetemet/megoldást ajánlanátok? (részleteket és még több kérdést lentebb találtok)

Figyelt kérdés

A helyzet a következő :

Február 15 a jelentkezési határidő és még elég bizonytalan vagyok. Nincs konkrét elképzelésem, nem fogott meg semmi annyira hogy foggal körömmel kuzdjek érte. Viszont ez a konyvelos dolog nem hangzik rosszul, ráadásul a fizetés is egész jó. A matekot értem, szeretem is, el tudnék végezni OKJt meg ilyeneket. Viszont annyira azt mondogatja mindenki, hogy diploma nélkül nem lehet megelni meg hogy egy diplomás könyvelő több pénzt kap majd stb stb hogy azon gondolkoztam tényleg kéne valamit nézni... Nagyjából 340-390 pontom lesz a felvi.hu kalkulátoraval számolva, ami közel sem elég egy gazdasági (bármilyen) szakra.(Matekot és emelt angolt vinnék duplazva, ez a két tárgy egész jól megy, szívesen foglalkoznek is velük) A kérdés tehát a következő : tudtok ajánlani valami megoldást erre a problémára? Szóval jó lenne egy diplomát szerezni (igen, kb azért hogy csak úgy legyen), de nem tudom mire lenne elég ez a pont és hogy mégis hova lehetne menni, mondjuk egy, tok könnyű, általános "büfészakra", ahonnan aztán elvegzem az OKJs képzést és megprobalkozom ezzel a könyvelos cuccal. Oda elég annyi ha megcsinalom a pénzügyi - számviteli ügyintézot és utána a vállalkozasi mérlegképes könyvelőt? Vagy hogy van ez? Már nagyon nem értem hogy működik ez az egész. Ha van esetleg jobb ötlet, hogy hogyan valositsam meg ezt a tervet egyszerűbben, azt is nagyon szívesen meghallgatom. Kérlek segítsetek egy kétségbeesett 18 éves diákon :( Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. febr. 2. 23:13
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Viszont a legtöbb sajnos helytelen infókat ad :c Például írtam hogy nem lehet rögtön mérlegképes könyvelő okj-ra menni, először kell a pénzügyi és számviteli ügyintéző okj, azt én TUDOM. Ez így 3 év lenne. Viszont most néztem ezt a felsőoktatási szakképzést és a BME-n nem találtam (lehet én vagyok béna), de a BGE-n van és csak 346 a ponthatár. De az mit takar pontsan ha elvégzem? Lesz egy felsőfokú szakképzettségem, ami jobb mint az OKJ. De innen már rögtön tudok menni könyvelni? Mert tuti nem. Viszont nem tudom hogy átvennének-e az egyetemi képzésükre ami ugye 3,5 év (pénzügy és számvitel) de iszonyat magas a ponthatár (460 felé). Ha ötösre megcsinálnám a FOSZK-ot akkor azzal a plusz 30-32 pontommal se lenne meg a 460. Ahhoz később szintemelőznöm kéne valamiből (gondolom matekból, de nem tanultam emelt anyagot) hogy kapjak plusz 50 pontot és akkor már azért csak meglenne. (Alapból most lenne ugye 360-80 körül, plusz 20-30 meg még az 50 matekból akkor az úgy már talán....TALÁN.) Szóval...ahj de neház az élet :"D

Meg arra is gondoltam már hogy elvégzek 3 év alatt valami kis gagyi egyetemet csak hogy legyen diplomám (szociológia vagy valami tanári esetleg,bármi!) és utána a 3 év OKJ és akkor végül is diplomás könyvelő leszek. (igaz hogy egy sz@rt se érő diplomával de hát nem ez a lényeg manapság ugye....) De tényleg nem tudom hogy ezt akarom-e csinálni, de jobb ötletem nincs. Úgyhogy amíg ilyen bizonytalan vagyok addig követem ezt az irányt és majd max menet közben váltok ha megvilágosodom.

2017. febr. 4. 16:32
 12/14 szlilla5 válasza:
100%

Szia!

Én éppen most kezdtem el a Pénzügy- számviteli ügyintéző OKJ képzést. Van egy csoporttársam, aki pénzügyi diplomával ül a képzésen (valamelyik neves pesti suliból jött), mert az alapképzésen csak elméletet tanultak, semmi gyakorlatot.

Sok esetben az OKJ képzések gyakorlatorientáltabbak, intenzívebbek. Kb. 2 hónapja megy a képzés és már láttunk könyvelő programot...hogy legalább tudjuk miről is van szó.

Ha ennyire bizonytalan vagy, szerintem jobb megoldás lehet egy OKJ képzés. (Anyagilag belegondolva, néhány helyen egy féléves egyetemi képzésből, megvan az OKJ-s képzésed ára.)

2017. febr. 4. 18:20
 13/14 A kérdező kommentje:

Szia, köszönöm a választ, nagyon hasznos volt! :)

Igazából tudom hogy jobban járnék az OKJ képzéssel, de itthon győzkodnek hogy legyen mindenképp egy diplomám mert nem mindegy hogy sima könyvelőkent fogok nettó 120ert dolgozni vagy diplomás főkonyvelokent nettó 300ert. Én ezt azért túlzásnak érzem, szerintem ha nincs diplomad akkor is kereshetsz ennyit könyvelőkent, nem?

És ha mondjuk elvegzek valahol egy pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzest és rögtön utána (kihagyva a pénzügy és számviteli ügyintézo OKJt) megyek vállalkozási mérlegképes könyvelő OKJra az úgy lehetséges? Mert akkor is 3 év alatt végzek. (2 év FOSZK + 1 év OKJ) És akkor végül is nem kész diplomám, csak egy felsőfokú szakképzettsegem. Ez így mennyivel jobb/rosszabb?

2017. febr. 5. 00:01
 14/14 anonim ***** válasza:

OKJ-vel tényleg csak könyvelni tudsz.

Aki az alapszakot elvégzi, sokkal több lehetőség nyílik, mert szerteágazóbb a tudása.Nem gyenge matek és rengeteg közgáz megy ott.

Valaki írta a BME 400+ ösztöndíját, nézz utána.

2017. febr. 5. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!