Egy mentőtiszt tud annyit mint egy általános orvos vagy oxyológus, traumatológus?
elvileg fősulin javarészt ugyanazokat a tárgyakat tanulják.
Mentőtiszti után lehet menni mesterképzésre ami "továbbképezne" vagy erősebbé tenné a diplomát?
Manapság mennyire becsülik meg a mentőtiszteket?
Az orvosok mennyire fogadják el őket, nem nézik le?
Sok kérdés, bocsi :-)
Szeretnék eüben dolgozni, az orvosin is gondolkodtam, de nem tudnám végigcsinálni, ugyanis közgazdaságtant is tanulok egy egyetemen.
A mentőtisztit még valószínű elbírnám második szakként:)
Aki tud, válaszoljon légyszi!
Jajj kérlek, én nemsokára EU-köztisztviselő leszek, mégpedig több diplomával. Nekem aztán nem fáj, hogy te hányat akarsz megszerezni.
Csak gondoltam leírom, én miket tapasztaltam a mentőtisztivel kapcsolatban (ugyanis a testvérem oda jár).
Hogy nem tudod identifikélni magadat, az a te bajod, sajnállak érte, de eszem ágában sincs beleszólni.
engem sajnálni nem kell :) köszi a "hasznos" válaszokat
a többiek ha még írnának pár tapasztalatot, megköszönném (:
bocsi de ez se a kérdéshez kapcsolódik...
miért nézik le a női mentősöket???(én is nő vagyok és mentőtisztire készülök)
Fúúúú nagyon rossz ezt a sok hülyeséget olvasni.
28 éves vagyok, lány, van egy közgáz diplomám, utána rájöttem h a sürg.ell. érdekel és másodiknak megcsináltam a mentőtisztit. A diploma megszerzése óta tisztként dolgozom, és nem bánom, h kb fele annyit keresek mint közgazdászként keresnék.
A nőket semmilyen hátrányos megkülönböztetés nem érte a fősulin, az életben viszont kicsit nehezebb , mert nehezebben fogadják el a kollégák, h egy nő a "főnök" a kocsin, el kell nyerni a bizalmukat, ki kell vívni a tiszteletet.
Orvos és mentőtiszt ellentétről pedig annyit, h a mt-ek a helyszínen orvosi feladatokat végez, orvosi diploma nélkül és ez szálka a dr-ok szemében. A mt-ek pedig pont ezért nem szereti az orvosokat mert lenézik, némelyik semmibe veszi őket. Pedig aki a mt-i szakmát űzi, tudna mesélni h az orvosok többsége, főleg az idősebbek, háziorvosok stb. (tisztelet a kivételnek!!!!) mennyire nem értenek az oxyológiához és sokszor egy egyértelmű EKG képet nem képesek felismerni, egy egyszerű betegséget nem képesek diagnosztizálni, ellátni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!