Egy mentőtiszt tud annyit mint egy általános orvos vagy oxyológus, traumatológus?
elvileg fősulin javarészt ugyanazokat a tárgyakat tanulják.
Mentőtiszti után lehet menni mesterképzésre ami "továbbképezne" vagy erősebbé tenné a diplomát?
Manapság mennyire becsülik meg a mentőtiszteket?
Az orvosok mennyire fogadják el őket, nem nézik le?
Sok kérdés, bocsi :-)
Szeretnék eüben dolgozni, az orvosin is gondolkodtam, de nem tudnám végigcsinálni, ugyanis közgazdaságtant is tanulok egy egyetemen.
A mentőtisztit még valószínű elbírnám második szakként:)
Aki tud, válaszoljon légyszi!
Az orvosok többsége lenézi a mentősöket, és úgy gondolják, sokkal jobban értenek a dolgukhoz, mint egy "szimpla mentős", akiknek nincsenek olyan speciális ismereteik, mint nekik.
A mentősök meg úgy gondolják, az orvosok fennhordják az orrukat, csak elvannak kényelmesen egy rendelőben/kórházban, miközben ők terepen gürcölnek, amiért még megbecsülést sem kapnak.
És szerinted ha elvégzed mindkét szakot, akkor tudni fogod, hogy melyik területen akarsz dolgozni? Mert a kettőt együtt lehetetlen csinálni.
Szerintem magaddal kéne tisztában lenned, illetve azt mérlegelned, mégis melyik neked a fontosabb.
ez igaz, és szerintem a mentőtiszt és a mentőápoló között sincsen nagy különbség, aki kívülállóként látja, pedig a tiszt látja el a feladatokat és majdnem olyan mint egy mentőorvos ... persze kevesebb kötelezettséggel.
ez kb olyan mint az ápolóknál, hogy tökmindegy hogy diplomás-e az ápoló vagy sem, egy kívül állónak egyre megy, annak ugyanolyan "nővérke" mind, és sehol sincs az elismertség.
Engem egyébként ami megdöbbentett, hogy a nővéreknél is van hálapénz ... ezt sem tudom már mennyire elítélendő, ugyanis ha az orvosok meg más eü dolgozók meglennének fizetve, hálapénzre sem lenne szükség ...
csak a dolog már odáig fajult, hogy a nővérek hálapénzért sem látják el a feladatukat ... (tapasztalat)
ez nem ide tartozott most bocsi, csak gondoltam leírom :)
Áh, értem, papírt gyűjtesz.
Ahogy mentőtiszt-hallgatókat ismerem, "nagyon" fognak szeretni ott téged... :)
nem mondtam hogy papírt gyűjtök.
hanem több dolog érdekel, nem tudom miért kell kötekedned, vagy fáj hogy vannak emberek akiknek több diplomájuk lehet?
Kiírtam a kérdést, arra várom a választ, ha nem tudsz értelmesen reagálni, akkor viszlát :)
Amúgy én sem értem miért kell ennyire piszkálni:D Megteheti, hogy elvégez még egy képzést. Még csak azt sem mondhatja senki, hogy a "mi pénzünkből", hiszen csak költségesre tud menni. Ha a végén mentősködés mellett dönt, akkor meg még jól is járunk, úgy is kevés az eü dolgozó:D
Szerintem ha van rá pénzed, és érdekel, akkor hajrá:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!