Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egy mentőtiszt tud annyit...

Egy mentőtiszt tud annyit mint egy általános orvos vagy oxyológus, traumatológus?

Figyelt kérdés

elvileg fősulin javarészt ugyanazokat a tárgyakat tanulják.

Mentőtiszti után lehet menni mesterképzésre ami "továbbképezne" vagy erősebbé tenné a diplomát?

Manapság mennyire becsülik meg a mentőtiszteket?

Az orvosok mennyire fogadják el őket, nem nézik le?

Sok kérdés, bocsi :-)

Szeretnék eüben dolgozni, az orvosin is gondolkodtam, de nem tudnám végigcsinálni, ugyanis közgazdaságtant is tanulok egy egyetemen.

A mentőtisztit még valószínű elbírnám második szakként:)

Aki tud, válaszoljon légyszi!

2010. jún. 5. 20:26
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
most ha leoltotok, ha nem, fogalmam sincs melyik papíromat vinném tovább... a közgazdásznak anyagi vonzata van, és elismerik az embert, főleg ha jól teljesít, mentőnél nembiztos, sőt ahogy írtátok is, h műszakok, kevés fizetés stb ... a mentőzést szívvel csinálnám,elhivatottságból, míg a közgazdászt csak a pénz és elismertség miatt ... ha a pénz miatt le is szidtok, a mai világba mindenki tudja hogy nehéz megélni, és nem mindegy hogy esetleg 100 ezret, vagy 300 ezret visz haza az ember
2010. jún. 5. 21:38
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosok többsége lenézi a mentősöket, és úgy gondolják, sokkal jobban értenek a dolgukhoz, mint egy "szimpla mentős", akiknek nincsenek olyan speciális ismereteik, mint nekik.

A mentősök meg úgy gondolják, az orvosok fennhordják az orrukat, csak elvannak kényelmesen egy rendelőben/kórházban, miközben ők terepen gürcölnek, amiért még megbecsülést sem kapnak.

2010. jún. 5. 21:41
 23/36 anonim ***** válasza:
28%

És szerinted ha elvégzed mindkét szakot, akkor tudni fogod, hogy melyik területen akarsz dolgozni? Mert a kettőt együtt lehetetlen csinálni.

Szerintem magaddal kéne tisztában lenned, illetve azt mérlegelned, mégis melyik neked a fontosabb.

2010. jún. 5. 21:44
 24/36 A kérdező kommentje:

ez igaz, és szerintem a mentőtiszt és a mentőápoló között sincsen nagy különbség, aki kívülállóként látja, pedig a tiszt látja el a feladatokat és majdnem olyan mint egy mentőorvos ... persze kevesebb kötelezettséggel.

ez kb olyan mint az ápolóknál, hogy tökmindegy hogy diplomás-e az ápoló vagy sem, egy kívül állónak egyre megy, annak ugyanolyan "nővérke" mind, és sehol sincs az elismertség.

Engem egyébként ami megdöbbentett, hogy a nővéreknél is van hálapénz ... ezt sem tudom már mennyire elítélendő, ugyanis ha az orvosok meg más eü dolgozók meglennének fizetve, hálapénzre sem lenne szükség ...

csak a dolog már odáig fajult, hogy a nővérek hálapénzért sem látják el a feladatukat ... (tapasztalat)

ez nem ide tartozott most bocsi, csak gondoltam leírom :)

2010. jún. 5. 21:47
 25/36 A kérdező kommentje:
ha elvégzem a szakot, akkor tudni fogom - lesz rálátásom a dologra, most szakmai gyakorlatnál megtapasztalom milyen "közgazdászként" tevékenykedni, a mentőtisztin meg a gyakorlatoknál szerzek tapasztalatokat ... lehet 10 évig közgazdászként dolgozom, aztán 10 évig mentősként, ki tudja, de jobb a több lábon állás, és a több diploma.
2010. jún. 5. 21:49
 26/36 A kérdező kommentje:
és egyenlőre nem dolgozni akarok, hanem lediplomázni mindkettőből :)
2010. jún. 5. 21:51
 27/36 anonim ***** válasza:
50%

Áh, értem, papírt gyűjtesz.

Ahogy mentőtiszt-hallgatókat ismerem, "nagyon" fognak szeretni ott téged... :)

2010. jún. 5. 21:54
 28/36 A kérdező kommentje:

nem mondtam hogy papírt gyűjtök.

hanem több dolog érdekel, nem tudom miért kell kötekedned, vagy fáj hogy vannak emberek akiknek több diplomájuk lehet?

Kiírtam a kérdést, arra várom a választ, ha nem tudsz értelmesen reagálni, akkor viszlát :)

2010. jún. 5. 21:56
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én sem értem miért kell ennyire piszkálni:D Megteheti, hogy elvégez még egy képzést. Még csak azt sem mondhatja senki, hogy a "mi pénzünkből", hiszen csak költségesre tud menni. Ha a végén mentősködés mellett dönt, akkor meg még jól is járunk, úgy is kevés az eü dolgozó:D

Szerintem ha van rá pénzed, és érdekel, akkor hajrá:)

2010. jún. 5. 21:59
 30/36 A kérdező kommentje:
utolsónak: köszönöm szépen h megvédtél! :)
2010. jún. 5. 22:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!