Mit csináljak, ha tudom, mit akarok csinálni, de egyszerűen nem vagyok képes elvégezni az egyetemet?
Én is ugyanígy vagyok.
Te is csúszol?
Két hetem van eldönteni, hogy egyáltalán beiratkozok-e a kövu félévre
Én a helyedben passzív félévre mennék, jelentkeznék most februárban egy másik egyetem állami szakára (ugyancsak programtervező informatikára) és szeptembertől ott megpróbálnám (a kurzusaidat gondolom el fogod tudni fogadtatni).
Ha nem élveznéd a programozást, akkor azt mondanám, hogy válassz másik pályát. És nyilván nem a diploma fog számítani a szakmai tudásodban, viszont rengeteg cég be sem hív állásinterjúra, ha nincs minimum egy BSc-d. (És akkor még csak az állásinterjú első fordulójáról van szó.)
Proginfón mindenhol van matek. A kiszemelt egyetemen nézd át a kurzuslistát tematikával együtt, hogy szerinted mennyire lesz jobban teljesíthető számodra. Ha még mindig irreálisnak érzed, akkor esetleg egy informatika orientáltabb (BGE/BCE gazdaságorientált) gazdinfót próbálj meg. Ott kevesebb a matek, nyilván helyette van pár gazdaságis tárgy.
#4 Én az SZTE féle gazdinfóról tudok konkrétabb véleményt mondani (itt szegeden végeztem proginfón). Rengeteg gazdinfós ismerősöm van, akik ugyanúgy szoftverfejlesztőként dolgoznak, akár nagyobb cégeknél is (NNG, Epam, Nokia stb). Kevesebb a matek (pl. csak 1 félév számítástudomány van, 1 félév analízis stb), helyette pedig van pár GTK-s tárgyuk. És kb ennyi a különbség.
(Az SZTE proginfó BSc-n is csak 1 félév operációkutatás van, MSc-n van a másik féléve lineáris programozás néven.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!