Turizmus és vendéglátás vagy kommunikácio és médiatudományok?
Mielőtt elkezdenétek irni, hogy büfészak meg hasonlók szólok, hogy nem erre vagyok kiváncsi
Emberekkel szeretnék foglalkozni és ezeket látom számomra a ledideálisabb szakoknak.
Mesterizni is szeretnék majd, csak arra lennék kiváncsi, hogy ezekkel a diplomákkal milyen kilátásaim lehetnek?
Hol tudnék elhelyezkedni?
Melyikkel tudnék jobban elhelyezkedni?
Debrecenbe készülök egyetemre, 3 nyelven beszélek, 2 idegen nyelven középszinten.
Ennyire nem rossz a helyzet.
T&V-vel elmehetsz ismeretség nélkül utazási irodába pultos néninek.
K&M-el elmehetsz ismeretség nélkül youtubernek.
Nem baszogatni akarunk, de ezek már annyira telített szakmák, hogy ha nincs ismeretség, akkor megszoptad.
Neked kell tudni, hogy milyen beállítottságú vagy inkább.
A tur-vend gazdasági szak, közgázzal, matekkal, statisztikával, menedzsmentes tárgyakkal. A nyelvek nagyon fontosak, két szakmai közép kell a diplomához (az egyik helyett lehet sima felső is).
Kom-médián humán tantárgyak vannak. Ha inkább a töri/magyar megy és a matek nem, akkor ezt válaszd. A nyelvek itt is jól jönnek természetesen, de nem elvárás a két nyelvvizsga a diplomához. A 2. nyelved némi pluszt jelenthet a többiekhez képest.
Valóban nehéz jó állást találni az alapszakokkal, tehát érdemes mesterben gondolkozni. Ezeknek is nézz utána, mielőtt döntesz.
Kifejezetten a turizmusra épülő mester egy van, a turizmus menedzsment, de ezen a szakon nem túl magas a továbbtanulók aránya (nem tudom, mi az oka).
Mehetsz a többi gazdasági mesterre is, viszont nehezebb dolgod lesz, mint egy komolyabb gazdasági alapképzést végzettnek (gazdálkodás-menedzsment, kereskedelem-marketing pl.), mert kiegészítő vizsgákat kell hozzá tenned.
Kommunikációról nem tudom, milyen mesterre lehet menni, de gondolom inkább bölcsész/társadalomtudományi területről tudsz válogatni (ennek nézz utána a felvin).
ezekkel tisztában vagyok, de azért köszönöm :)
az a baj, hogy egyik tantárgyban sem vagyok igazán jó, megy mindegyik de egyiksem kiemelkedő szinten és nagyon nem áll hozzám közel egyiksem. De ahogy ismerőseim is mondják és már kezdem magamon is látni,hogy inkább logikában vagyok erősebb, meg gyakorlatias vagyok inkább.
Sportoló vagyok, csak tudom,hogy ha sportra mennék aztán abból végképp nem tudnék megélni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!