Turizmus-vendéglátás, elhelyezkedés?
2 nyelv szükséges hozzá középfokon
A diplomában megjelölt neve "közgazdász turizmus-vendéglátás szakon"
Mennyire lehet vele elhelyezkedni? és milyen pozicíókat lehet betölteni vele?
Azt láttam, hogy az átlag fizetés 200 ezer forint körül mozog, ami nem túl sok ahhoz képest, hogy diploma
Bármilyen hasznos véleményt szívesen fogadok
Nem akarom leszólni, ne értsétek félre, de véleményem szerint eléggé kevés a fizetés ahhoz képest, hogy két nyelven beszél valaki, illetve azért eltud írányítani egy vendéglátó egységet
Br 200 ezer forintot még egy gyári dolgozó is megkeres
Elnézést, de azt nem írtad hogy bruttó...én nettóban értelmeztem...bruttóban tényleg kevés.
Azért két nyelv középfokú ismerete ma már nem nagy tudomány. Minden szakhoz kell egy középfokú, szóval aki éppen könnyű szakra megy attól simán elvárható meg1 középfokú...ha két felsofokut teszel...na az már valami, azzal már el lehet helyezkedni..
"Könnyű szak", "büfészak", stb...
Attól függ, hol. A BGEn pl pincérkedni tanulnak. A Metropolitanosok nem halnak bele a tanulásba... A Corvinuson meg tanulják ugyanazt az első 3 félévben, mint a többi Gazdálkodástudományi karon tanuló diák, pl egy gazdálkodás és menedzsmentes, vagy egy pénzügy és számviteles.
Az kétségtelen, hogy nem hasonlítanám össze egy BMEs mérnökivel, de a Corvinusos diplomát nem ajándékba adják.
Ad egy alapot, hogy hogyan vezess vállalatokat, átlásd a gazdaság működését, továbbá a turizmust is.
Valóban túlképzés van, köszönhetően a kamuegyetemeknek, mester diploma nélkül nem szabad sokat várni tőle a szaktól.
Mesterrel jobb a helyzet, továbbá a nyelvismeret is sokat ér, ha magas szinten beszélsz több nyelven.
Rengeteg ember jelentkezik erre, mert nem annyira szívás mégis diploma ---> kevés rá a kereslet.
2 nyelv pedig csupán középfokon szükséges.
Ha valakinek van rá 2 éve ezt összeszedi bárhogy és élvezetesebb ezt tanulni, mint mondjuk 30-50 oldal matematikai tételt bizonyítással.
Amúgy mit is jelent az hogy "azért eltud írányítani egy vendéglátó egységet "
Anyum volt főnöke szakmunkás volt most pedig egy óriási vállalkozása van...
Azért elvezetni egy vendéglátó egységet nem egy nagy dolog, ha nem te végzed a könyvelést, sőt!
Általában minden ilyen helyen van egy ,,főember" aki a nagy részét a dolgoknak kézben tartja, és több év tapasztalata van akár papír nélkül is.
Erre mondják hogy ez üzletet elindítani nehéz, de ha belekap a szél a vitorlába onnan azért nem nehéz haladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!