BME Mérnökinformatikus szakon mennyire elvárt az előzetes fizika tudás?
Figyelt kérdés
Idén érettségizem, és mindenképpen informatikával, programozással szeretnék foglalkozni. Továbbá igencsak érdekel a robotika, mikrokontrollerek programozása és hasonlók, ezért vonz a mérnökinformatikus képzés. Sajnos gimnáziumi fizika oktatásom nem volt az igazi, így tudásom erősen konvergál a nullához, viszont ennek ellenére érdekel a tárgy. Mekkora eséllyel indulok így? Milyen szinten illik ismerni a gimnáziumi tananyagot? Nyújt esetleg az egyetem lehetőséget a hiányok pótlására?
Köszönöm a válaszokat előre is!
2018. jan. 17. 17:35
11/17 anonim válasza:
Bevfizzel vitatkoznék. Mi kedves tanárt kaptunk aki részletesen sokkal jobban elmagyarázva, mint előadáson Kornis a vetítgetéssel megtanította nekünk az anyagot. Szerintem érdemes felvenni.
12/17 anonim válasza:
Szerintem a bev.fiz felesleges szopás. Anélkül is elsajátítható a fizika1i, és csomó időt spórolsz meg vele ha nem veszed fel. Este 5től kezdődtek a bev.fiz gyakorlatok. 2kredit és 2zh van belőle. Szerintem felesleges felvenni.
13/17 anonim válasza:
Ha a fizika problémát okozna, akkor semmi esélyed nincs a BME VIK MI elvégzésére. Ha fizika miatt kibuksz, akkor nagyon gyenge vagy. Nem a fizikától kell félned, hanem az analízistől a bevezetés a számításelmélettől, az adatbázisoktól, a számítógépes grafikától és a többitől. Ezek miatt fogsz kibukni nem a fizika miatt. Még van időd módosítani a sorrenden.
14/17 anonim válasza:
Mivel nem oktatják a fizikát (ez nem nevezhető annak) ezért igenis meggyűlhet valakinek a baja. Ja és kedves trollkodó utolsó, az első 3 tárgyon már túl vagyok első próbálkozásra. ;)
15/17 anonim válasza:
Gratulálok, ha a mérnök leszeken már sikerült túllenned. Akkor még a fele és a neheze visszavan. Jó tanulást. Csak semmi görcsölés, teljes nyugalom. Kitartás!
16/17 anonim válasza:
Sok tudás valóban nem kell a tárgy teljesítéséhez. Ha szeretnél előre készülni kicsit, akkor jó ötlet lehet átolvasni a középiskolás könyvből a mechanika részt. Mi körülbelül csak azt vettük át ebben a félévben. A bevezető fizikát abban az esetben javasolom csak, ha tényleg szeretnél kicsit többet foglalkozni vele vagy nagyon félsz a fizikától. Ekkor feltétlenül nézd meg, hogy ki tartja, kérdezz róla felsőbb éveseket, nézd meg az oktatókat markmyprofessor-on stb. Csak akkor vedd fel, ha tutira jó gyakorlatvezetőd lesz. Ha nem, akkor csak szenvedni fogsz. A zh-k/vizsga alapvetően nem nehéz, de az előadás pocsék, a legtöbb gyakorlat szintén, a kiadott anyag szörnyű, a feladatok meg furák. Lehet én vagyok béna, de csak 3-as lettem a tárgyból úgy, hogy 90% feletti fizika érettségivel jöttem. Határozottan csak rombolták az órák a tudásomat. Mindenesetre valóban nem szórótárgy, kevesen szoktak bukni rajta.
17/17 A kérdező kommentje:
Így, hogy tudom, hogy nem feltétlenül szükséges az előzetes tudás, már egyáltalán nem félek tőle, köszönöm mindenkinek!
2018. jan. 28. 21:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!