BME Mérnökinformatikus szakon mennyire elvárt az előzetes fizika tudás?
Idén érettségizem, és mindenképpen informatikával, programozással szeretnék foglalkozni. Továbbá igencsak érdekel a robotika, mikrokontrollerek programozása és hasonlók, ezért vonz a mérnökinformatikus képzés. Sajnos gimnáziumi fizika oktatásom nem volt az igazi, így tudásom erősen konvergál a nullához, viszont ennek ellenére érdekel a tárgy. Mekkora eséllyel indulok így? Milyen szinten illik ismerni a gimnáziumi tananyagot? Nyújt esetleg az egyetem lehetőséget a hiányok pótlására?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Egy link a tematikához: [link]
Alapvetően az Alex Hudson - Rex Nelson: Útban a modern fizikához könyv alapján megy a tananyag. Meg lehet csinálni 0 tudással is, de én azért felzárkóznék.
Nem leszel ezzel egyedül, sokan vannak akiknek gyenge volt a fizika gimiben vagy szakközépben. Úgy csinálják, hogy így is megtanulható legyen. Infósoknak amúgy se nem tolnak vészes fizikát.
Egyébként mikrokontrollerekkel inkább villamosmérnök szakon foglalkoznak, de szakosodhatsz majd infón belül is ilyesmire.
Csak dísznek vannak a fizika tárgyak BME mérnökinfon. Gondolom azért, hogy elmondhassák, hogy mérnök képzés folyik. Amúgy egyszerű gimnáziumi anyagot kérdeznek, és a zh/vizsga feladatok meg ismétlődnek a tavalyi számonkérésekből.
Azért nem árt, ha felzárkózol (így nevetve közel 0tanulással tudod abszolválni a tárgyat), de a fizika miatt izgulni nem kell.
Már csak 3 év a középiskolában a fizika? Szomorúan hallom! :-(
Én szerettem anno!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!