Hallottatok az üzemmérnök informatikus szakról?
Amit írsz a végén az téves. Ez egy BProf jellegű képzés lesz, azaz Bachelor of Profession. Ez a felsőoktatási törvényben egy új fogalom (2017 tavasz). Olyan felsőfokú alapképzés, melyben a gyakorlat aránya (65%) magasabb az elmélethez képest. Tehát diplomát ad.
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=DC8BmcTH_BI (20:30)
[link] (15. §. 3. bekezdés)
#1 vagyok. Amit írtál, azt nem tudtam, ez esetben ez egy jó előrelépés lehet az IT képzésnek.
A jelenlegi IT képzések (mérnökinfó, programtervező informatikus) hátránya tényleg az, hogy nem adnak megfelelő gyakorlati tudást a diploma mellé, ellenben jó elméleti tudást adnak. Remélhetőleg a magas gyakorlat-elmélet arány nem jár azzal, hogy ezt a képzést végzőknek nem lesz egy szilárd elméleti alapja.
Nem elveszett ötlet, de ismerem az erőforrásaikat és őszintén halvány lila gőzöm sincs hogy lesz erre kapacitás. Szerintem nekik se. :D A sima bsc képzésre is épphogy kijönnek emberrel.
Nem elkedvetleníteni akarok senkit, mert a szakma jó és sülhet el ez pozitívan. Egyszerűen tanárok kellenének, nagyon sok, motivált, jól fizetett, jó előadó képességekkel rendelkező, lehetőleg fiatal. Meg egy bombabiztos, bizonyos százalékában online is végezhető tanterv.
Ezt az alacsonyabb pontszámú felvételizőknek találták ki.
Akkor inkább már sokkal inkább duális az OE-n vagy PE-n, az BSc diplomát ad.
A BProfról csak elméleti lehetőséged lesz MSc-re menni, gyakorlatban ez nehéz lesz, mert nem ez a cél, hanem minél előbb kimenni dolgozni a gazdaságba.
De egyébként az a BProf képzés lesz az OE-n is, majd gondolom jan. 31 után lehet rá jelentkezni a felvin. De inkább duális, mint ez (nyilván ez is egyfajta duális, de a BSc-s jobb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!