Milyen szakot/foglalkozást ajánlotok, ha játékelmélettel akarok foglalkozni? Gazdaság, matek?
Matektagozatos vagyok, jól megy az emelt anyag, de mindig is érdekelt a pszichológia (és a nyelvészet), főleg az elméleti oldaluk. Emellett a gazdaság is érdekel, azon belül a játékelmélet tetszett meg igazán, hiszen mind matematikai, mind pszichológiai vonatkozása is van.
Milyen képzést ajánlanátok, ami piacképes és a fentiek alapján illene hozzám? Pszichológiával az a gond, hogy elenyésző a matek, és nehéz az elhelyezkedés, ahogy hallottam. Nyelvészet dettó, amúgy is ezeknek a kutatási oldala érdekelne, ami szintén nem túl támogatott(?) Közgazdaságtan? Annak is melyik ága foglalkozik leginkább játékelmélettel, matekkal? Elhelyezkedési lehetőségek?
Egyik volt tanárom (aki az egyik legnagyobb hazai játékelméletes; Kóczy László) például matematikai alapszakos diplomára csinált közgazdaságtan MSc-t, majd Phd-t.
Persze biztos van rövidebb út is hozzá. Szerintem amúgy ha a játékelmélet blogjának facebook oldalára írsz egy rövid levelet, hogy xy vagy, és nagyon érdekel a játékelmélet, milyen útvonalat ajánlana ahhoz, hogy elérd amit akarsz, akkor tuti válaszol, relatíve rendes kedves ember (főleg ha érdeklődsz aziránt, amit csinál)
ha csak alapszak akkor alkalmazott közgazdaságtan
ha osztatlan 5 éves képzés érdekel akkor gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés
Szia! Kb minden nevesebb egyetemen oktatnak játékelméletet. Egyébként jövő tavasszal játékelméletből TDK-zom, én is imádom a játékelméletet, a viselkedési közgazdaságtant, a mikroökonómiát, piacszerkezeteket, árelméletet, pénzügyet stb. Kb mindent szeretek.
Természetesen neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél, de ha kíváncsi vagy a véleményemre, íme az ajánlatom:
ELTE matek Bsc majd az ELTE-BCE közös BPM mestere vagy
BCE gazdmat osztatlan képzése. Ezek szerintem tökéletesek lennének számodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!