Érdemes lenne még egyetemre mennem?
Sziasztok,
21 éves vagyok, 3 éve érettségiztem, de nem tanulhattam tovább, már nem a szüleimmel élek és elgondolkoztam, hogy valamit kezdenem kellene magammal. Kb. 300 pontom van és elvileg ez elég lenne az Óbudai Egyetemre Kereskedelem és marketing vagy gazdálkodási és menedzsment szakra. Igazából olyan középiskolába jártam, ahol ezek tantárgyak voltak.
Vajon érdemes lenne még? Ti mit csinálnátok a helyemben? Nyilván nem egy mérnöki diploma, megérné ezért tanulni ismét éveket?
Tanácstalan vagyok
Én 25 vagyok, érettségi után kijöttem Angliába. Szerettem volna továbbtanulni, de időbe tellett amíg 0-ról megtanultam folyékonyan beszélni angolul és annyi pénzt kerestem amennyiből félre is tudtam tenni. Most college-bajárok ami után jelentkezhetek itt kint egyetemre. Mesterrel együtt az még 6 év tanulást jelent. De azt csinálhatom ami az álmom és utána 30+ éven át nem gyárban kell dolgoznom minimálbérért.
Egyébként én eleve év vesztes voltam, plusz 5 éves gimibe mentem, így 20 évesen érettségiztem sok osztálytársamhoz hasonlóan és majdnem mindenki egyetemre ment. Ahhoz képest a 21 az nem nagy eltérés.
21 éves voltam, most 23... Ez a második évem az egyetemen.
Nappalin vagyok.
Senki sem mondja meg, hogy 18 vagy 21 akár 25 éves vagy.
Érdemesnek érdemes ha szereted, azonban a középiskolás anyagra ne nagyon alapozz.
Nem mondom, hogy nem jön jól... de igazából az első hónapban átveszitek az egészet 1-2 tantárgy keretén belül, amit te évekig tanultál a középiskolában, csak magasabb szinten lesz.
Ker-mark, Gazd. men. nem olyan rossz, de fontos lesz a nyelvtudás!!! vagy piacképesebb mester!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!