Ahhoz hogy tanító (es nem tanár) legyek érettségi után mit kell elvégeznem és hol?
Szia! Én is tanitonak készülök, bár meg nem adtam le a jelentkezésem.
Elég a középszint mindenből, amivel számolnak az a magyar és a történelem! Ezekből kell jól érettségizni hogy sok pontod legyen, és államaiban be kerülj! Én a töriből emelt szintet csinálok, és van egy felsőfokú nyelvvizsgám, valamint az irodalomra gyúrok rá! De meg egyszer mondom, nem kell emelt! Én azért csinálom így, hogy tuti állami helyem legyen!
A felvin beírod a szak keresőbe hogy tanító, és kidob egy csomó iskolát! Tanító ALA=alap levelező állami. Ezt kell jelölni ha ebben a formában szeretnél tanulni. Én az ELTEre megyek, Szombathelyre(remélem :))
És előtte van alkalmassági vizsga, ahol énekelni, tornázni, beszélgetni kell! Ezzel merik fel hogy alkalmas vagy e a tanító képzésre. Tanító képzés során választani kell egy műveltség területet, amit általános iskola 6.osztalyig taníthatsz. A tanító képző elvégzése után van lehetőség tanárra szakosodni, 4 féléves mesterképzésben bármilyen szakos tanár lehetsz, és azt 12. Osztályig taníthatod. Én ezt is szeretném majd megcsinalni.
Hova akarsz jelentkezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!