Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemi felvételikor kérhetem...

Egyetemi felvételikor kérhetem így az osztályzataimat?

Figyelt kérdés
Mint természettudományos tantárgynál választhatok úgy is, hogy nem 1 termtud.-os tantárgy utolsó két év végi osztályzatát kérem, hanem két különböző t.t. tantárgy utolsó 1-1 évét kérem (mindkettő 2 évig tanult). Idegen nyelvből megtehetem azt, hogy a német idegennyelvet kérem, de angolból érettségizek? Vagy abból érettségizhetek amit megadtam?

2018. jan. 3. 17:41
 1/9 A kérdező kommentje:

Közben rábukkantam erre: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..

szóval más is így akarja. De a "valszeg igen" helyett tud valaki pontosabb választ adni?

2018. jan. 3. 17:47
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan igen, egyértelműen. A tanulmányi eredmények a felvételin nincsenek összefüggésben azzal, milyen tárgyakból érettségizel. Tehát nyugodtan lehet az egyik nyelvből vinni a felvételire a jegyeidet, és egy másik nyelvből érettségit tenni. Én is így csináltam.
2018. jan. 3. 17:53
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Lépj be a felvi-be, és ott pontosan meg tudod nézni mit enged és mit nem a rendszer.

Minden nagyon részletesen le van írva.

2018. jan. 3. 17:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Beléptem oda is, kerestem, de erről nem találtam semmit. :(
2018. jan. 3. 18:19
 5/9 anonim ***** válasza:
72%

Muszáj egy természettudományos tárgyat számoltatni, annak az utolsó két évét.

Nem lehet úgy, hogy kémiából ötös voltam 11-ben, huu de jó, fizikából meg 12-ben, tökély. Nézd meg, hogy a legalább két évig term. tanultakból melyik a legkedvezőbb az utolsó két évben és azt írd be.

Meg teheted, hogy a németet kéred, miért ne, nem muszáj ezekből érettségizned. Én például két nyelvből érettségiztem.

Nincs olyan, hogy kéred, majd ők számolnak.

2018. jan. 3. 18:48
 6/9 A kérdező kommentje:
Egy barátnőm mutatta, hogy ő így fogja kérni, és a felvi.hu pontszámító oldalán is van erre lehetőség (term. tudományi tantárgyakra értem). ÉS mindenhol azt olvasom, hogy a nekem kedvezőbb eredményeket kell beírni.
2018. jan. 3. 19:12
 7/9 A kérdező kommentje:
És minden term. udományi tárgyat min. 2 évig tanultam/tanulom.
2018. jan. 3. 19:13
 8/9 anonim ***** válasza:
50%
Persze a neked kedvezőbbet, nyelvből is ami jobb, de egy tetm. tud tárgy, nem lehet keverni.
2018. jan. 3. 19:19
 9/9 A kérdező kommentje:

[link]

nulladikos voltam, úgy írom ahányas könyvből tanultunk: földrajzból 9-ben 4 voltam, tavaly 5, idén 11-ben nincs és már nem is lesz, a 9-es kémiám szintén 4, tavaly 5, idén és jövőre sem lesz már. Biológiám tavaly 5, az év végit nem tudom megmondani előre, de lesz jövőre is (tehát ez 3-éves a többivel ellentétben). Ha esetleg nem jönne össze az idei vagy a jövő évi biosz 5 év végén akkor a föci-kémia 5-5-ét kérném. Egy barátnőm hasonlóan fogja megoldani a jobb pontok reményében.

Én még csak jövőre érettségizek, ő idén, csak érdekelt, meg ezért nem veszek vissza a tanulásból csak érdeklődök, hogy mire számíthatok.

2018. jan. 3. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!