Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gimibe felvételikor nézik a...

Gimibe felvételikor nézik a bizonyítványon kívüli jegyeket?

Figyelt kérdés
A nagymamámmal kis nézeteltérésünk volt ezzel kapcsolatban. 7-es vagyok, minden évben kitűnő tanuló voltam, úgy néz ki idén is az leszek, versenyeken (országoson is) rendszeresen részt veszek, többnyire sikeresen. de néha egy-egy négyes becsúszik. A mamám szerint ezért nem fognak felvenni a gimibe, ahova majd menni szeretnék. Szerintem nem nézik ezt. Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. ápr. 22. 20:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem nézik.

Egy-két négyes, sőt rosszabb jegy is be-be csúszik.

Főleg egy erős általánosban.

Sőt, az ország legjobb iskoláiba (Apáczai, Eötvös, Fazekas, Radnóti) sem csak kitűnők mennek. A lényeg a központi írásbeli felvételi. Sok kitűnő ír 30-40 pontot, amivel örülhet egy gyenge gimnáziumnak, szakközépnek, sok olyan ember ír 80 fölött aki nem kitűnő. Ha mondjuk van 3 négyes az csak 3 pont veszteség. Nem tragédia, mondjuk egy 90-es központival bárhová elég lehet.

Nagyon jó, hogy versenyzel, jobban fogod tudni kezelni a stresszt írásbelin és szóbelin egyaránt.

Amúgy hova készülsz továbbmenni? :)

2016. ápr. 22. 20:49
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, mellesleg pont a Fazekasba szeretnék, tanáraim mondják, hogy biztos felvesznek, de nem akarom elbízni magam.
2016. ápr. 22. 21:12
 3/3 anonim ***** válasza:

A központin múlik.

Nem árt lassan elkezdened gyakorolni, bár ott van még a teljes jövő tanév.

80 fölött kell írnod, főleg, ha nem társadalomtudományra mennél. Nem olyan nehéz, csak a stresszhelyzet...

Én pl. 86 pontot írtam, de csak mert nagyon izgultam, ha kicsit figyelmesebb vagyok 90 fölött lett volna. Én apáczais vagyok. :)

Sok sikert.

2016. ápr. 22. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!