Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosi! Mennyire nehéz? Idén...

Orvosi! Mennyire nehéz? Idén mennyi volt a ponthatár?

Figyelt kérdés

Felvi.hu-n néztem, biztosan én vagyok a vaksi, de nem találtam az orvosi ponthatárát (debrecenin, vagy a szegedin néztem).

Mennyire nehéz? Lehet bírni? Szabadidő van az egyetem mellett?

És végülis hogy is működik ez? 6 év orvosi, +2 év rezidens? Azután szakvizsga?

Nyelvek mennyire kellenek? És a matek?

Illetve hogy felvegyenek kell a színötös bizonyítvány?

Bocsi, kicsit sokat kérdezek. :)

2010. jún. 3. 21:24
 1/4 anonim ***** válasza:
a tavalyi pécsre 421 volt. kitűnő nem feltétel, de praktikus. kell szaknyelv. első két évben ne is álmodj hatalmas tivornyákról, vagy oszd be piszok jól az időd...
2010. jún. 3. 21:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Kicsit vaksi vagy, de nem gond:P:)) Természetesen idei ponthatárokat még nem lehet tudni, de a tavalyiakat itt megtalálod:

[link]

Elsőéves vagyok Szegeden. Eddig azt mondom lehet bírni, és ha az ember ügyesen osztja be az idejét, még bulizni is van idő. Viszont a másod- és harmadév gyilkos. De arra még inkább ne gondolj:D:D

6 év orvosi, utána szaktól függően (általában 5 év) szakképzés, aminek az első 26 hónapja a törzsképzés. (Azt hiszem ezt nevezik rezidensképzésnek)

Itt találsz a szakokról egy kis infót:

[link]

Nyelvek annyira kellenek, hogy a diplomához legalább egy középfokú C nyelvvizsga szükséges (de lehet van ahol kettő, érdemes a suli honlapján utánanézni). Meg a mai eü helyzetben nem árt, ha tudsz nyelveket...

Matek nem nagyon kell. Első évben van statisztika, de az nem vészes.

Kétféle pontszámítás van ugyebár. Az egyiknél tök mindegy, hogy milyenek a középiskolai jegyeid, csak az érettségi számít. Viszont mivel "duplázós" rizikósabb.

Szerintem több pontot lehet összeszedni, ha jó bizit szerzel, és a többi érettségid is jól sikerül. De ha nem, akkor még mindig ott a másik lehetőség:)

2010. jún. 3. 21:34
 3/4 anonim ***** válasza:

A Semmelweis-re asszem 430 körül alakult a ponthatár tavaly. A tájékoztató füzetből az jött le, hogy 6 év az általános orvos, utána szakosodni kell, ami minimum 4, maximum 7 (vagy végtelen :D) év.

A latin miatt eleve nem árthat a nyelvérzék. A tantárgyakat nagyjából átfutva a matek egyáltalán nem tűnik lényegesnek. Nem is emlékszem vele kapcsolatos tárgyra, viszont a biológia, kémia, fizika (így sorrendben) szükséges. E mellé fontos az empátia, amire szinte külön tantárgyakat szánnak.

A felvételhez meg attól függ, hogy milyen pontszámítást alkalmazol:

- Lehet ugye duplázni: Ez esetben kell két 90% körüli tantárgy (biológia+kémia, vagy biológia+fizika), amiből az egyik emelt (nem árthat, ha mind a kettő az).

- Lehet a bizonyítványt beszámítva: Ez esetben pedig az utolsó két évvégi eredményed a biziből ér maximum 200 pontot, plusz a két, az egyetemre fontos tantárgy (amire már írtam variációt) adhat megint maximum 200 pontot.

Mind két esetben a nyers pontok max 400-ig mehetnek. A emelt érettségikkel és a különböző plusz dolgokkal lehet hozzápakolni a 80 pluszpontot.

TEHÁT, ha be akarsz jutni, akkor (bár nem lehetetlen), nagyon el kell magad szánni. Ha már bent vagy, akkor nem kell meggebedni, de tény, hogy tanulni kell (haverom barátnője orvosira jár, Ő elméletileg 6 órát tanul hetente).

Érdemes átszaladni az órarendet is, nehogy meglepetések érjenek. (Pl.: én nem is tudtam, hogy van tesi...) :)

ÖSSZEGEZVE: Amennyiben ezt választod, akkor sok sikert kívánok. Nem lesz könnyű, de az életben semmi sem az. :D

2010. jún. 3. 23:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Utolsó: A csaj vagy zseni, vagy még csak elsőéves, vagy pont, hogy a vége felé jár...

Második harmadik év kegyetlen. Heti 6 óra tanulás az semmi....

2010. jún. 3. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!