Van itt valaki aki otthagyta amit legelsőnek kezdett el tanulni az egyetemen? Ha igen utána mi lett vele?
Igen. BME-n tanultam közlekedésmérnöki bsc-n, s mivel eléggé 'ramaty' középsuliból jöttem, s nem volt se emelt matekom, se emelt fizikám (sőt, deriválni és integrálni se tudtam, mivel a gimim csak az érettségire készített fel), így az első félévet nagyon megszenvedtem. A második már jobban ment, s végül bent is maradtam, de a végén éreztem már, hogy ez így nem lesz jó, nagyon szenvedés, sokat csúsznék, és nem tetszett ez a 90%ban elméleti, 10%ban gyakorlati megközelítés sem... Asszem' ott borult ki a bili, mikor 150 oldal lett az analízis 1 elméleti vizsga anyaga (ez a kidolgozott, 'minimum' mennyiség volt a 150 oldal), amit egyszerűen nem tudtam bemagolni... meg nem akartam bemagolni. Szóval annak ellenére, hogy bent maradtam volna kredit alapján, váltottam, mert nem éreztem hasznosnak az egészet így.
Váltottam OE-re, sima kis műszaki menedzser (tudom tudom, alább adtam az egészet), amit nagyon simán letudtam a 7 félév alatt (még simábban, mint amennyire nem nehéz a képzés, lévén hogy sok tárgyat el tudtam fogadtatni BME-ről). Szóval végül is 'talpra álltam' ezután is.
Sőt, végzés után lehúztam fél évet Kanadában, ami által olyan angolom lett, hogy tudtam jelentkezni külföldre is, s most ott csinálok logisztikát :)
Azaz a végén majdnem az leszek, mint amit eredetileg is akartam (csak inkább ellátáslánc, mintsem közlekedési logisztika).
De volt még BME-n tanárom is, aki mondott egy nagyon jó sztorit: visszament hozzá egy volt diákja, és megköszönte neki, hogy megbuktatta anno, ami miatt ott is hagyta az egyetemet. Hogy miért? Mert így más egyetemen végzett egy pénzügyis képzést, amire rá pár éven belül egy külföldi bank magyar részlegében ilyen millió forintos állása lett... ezért köszönte meg, mert ha nem buktatja meg, akkor a 7 féléves képzési idő 1,5szeresét az egyetemen töltve is "csak" egy mérnök lett volna nettó 300-350es fizuval.
Szóval nem a világvége egy ilyen váltás, sőt, egész sokszor jobban jössz ki a végén belőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!