Olyat csinálhatok, hogy utólag kifizetem az államilag támogatott féléveimet, hogy utána ismét ingyen elkezdhessek egy Bsc képzést?
Figyelt kérdés
Letettem egy diplomát, a második drágább lenne.2017. nov. 26. 21:06
1/9 anonim válasza:
Nem, hiába fizeted vissza a tandíjad nem kapod vissza a lehetőséget állami félévekre.
3/9 anonim válasza:
Nem az első diploma támogatott. Van 12 állami szemeszter (osztatlannál 14) amit fel lehet használni. Ezt úgy osztja be ahogy akarja, elvégezhet akár két 6 szemeszteres alapszakot is államin vagy a mesterképzést is elvégezheti alapszak után államin, ha marad féléve és felveszik államira.
Ha még van támogatott féléved elkezdheted államin aztán ha felhasználtad minden támogatott féléved akkor áttesznek önköltségesre.
4/9 A kérdező kommentje:
Sajnos nem így van kedves utolsó. A második Bsc szakod fizetős, miután már van egy diplomád tök mindegy, hogy van még x féléved, az állam csak a mesterképzést állja. :(
2017. nov. 27. 01:21
5/9 anonim válasza:
De ez úgy van ahogy az utolsó írja
6/9 anonim válasza:
kérdező, az aki azt mondta hogy 12 félév támogatott, jól mondja, ha belefér akár két diplomát is. Azt, hogy az első diploma támogatott, valamikor 2012ben eltörölték. 12 féléved van, azzal gazdálkodhatsz.
7/9 anonim válasza:
Második bsc-t csinálom államin, úgyhogy eléggé biztos vagyok benne, hogy nem csak az első támogatott. Annyi hogy az utolsó 2 szemesztert fizetnem kell, mert nincs annyi támogatott szemeszterem hogy a egész képzést lefedje.
8/9 A kérdező kommentje:
#7 ha saját tapasztalatból beszélsz, akkor biztos úgy van! Én rengeteg helyen olvastam, hogy a második bsc már végig fizetős, kifejetetten kiemelték. Meg fogom kérdezni a tanulmányi osztályt, remélem, hogy nektek van igazatok. :)
2017. nov. 27. 11:54
9/9 anonim válasza:
Régen tényleg így volt hogy csak egy diplomát támogattak, de már évekkel ezelőtt megváltoztatták. Ez kb olyan hogy máig is azt írják itt, hogy az egyetem 5 éves a főiskola meg 3, miközben 10+ éve más a rendszer. Vannak akik régen végeztek és azt hiszik azóta is ugyanúgy működik minden. Jelen felállásban szabadon felhasználható a 12 támogatott szemeszter, úgy osztod be ahogy szeretnéd, viszont amit elhasználsz belőle már nem lehet visszakapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!