Nemrég elgondolkoztam azon hogy szeretnék "írni" olyan történeteket, meséket akármit amit késöbb megcsinálnak filmnek. Magyarul szeretnék filmeket írni! Milyen felsőoktatás kell ehhez?
Még csak 16 éves vagyok, kb 3-as tanuló. Elgondolkoztam azon hogy szeretnék írni mindenféle történeteket amiket késöbb megcsinálnak filmként. Hogy is hívják ezeket?:D
Amúgy elég sok ötletem van. Milyen fősulira/egyetemre kell ahhoz mennem h ez legyen belőlem? Budapesten van ilyen? Ha igen merre fele? És még vmi.. Milyen tantárgyakból kéne jól végeznem hogy erre esélyem legyen?
A filmek dramaturgiai könyve a forgatókönyv. Ez egyben tartalmaz egy technikai és dramaturgiai szövegkönyvet. A technikai része a filmkészítés mechanikai leírása, azaz: helyszín, beállítások, kamerák helye stb. A dramaturgiai rész pedig inkább irodalmi alkotás. Az a történetről szól és arról, hogy az adott jelenetben mit mondanak a színészek. Ezt dialógusnak hívják.
De mindez csak a jéghegy csúcsa.
.
A tanulmányok:
célszerű valami humán egyetemet elvégezni (tanári, bölcsész, jogász) mellette nem árt olyan speciális képzéseket adó alternatív iskolát kijárni, ahol kifejezetten dramaturgiára és filmkészítésre okítanak. A Színház és Filmművészeti Egyetemen léteznek ilyen szakok.
.
Vagy teljesen máshonnan indulsz neki! Filmtalálkozókra jársz, ismerkedsz. Filmes érdeklődésű barátokat szerzel, s független filmes csoportként csináltok filmeket. Fesztiválokon nyertek és akkor a neved már bekerül a kalapba.
.
DE! Csak akkor indulj neki, ha tehetséges vagy. Nem ártana egy tapasztalt szakember véleményét kikérned. Kezdetben egy magyartanár, vagy egy színházi dramaturg...
Az első válaszolónak: Igen arra gondoltam, csak miután kiírtam a kérdést akkor jutott eszembe.
2. válaszoló: nem voltam kiváncsi ilyen véleményre, köcce
3. válaszolónak is köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!