Humán beállítottságú emberként hol helyezkedhetnék el?
Figyelt kérdés
Sziasztok!12.-es diák, 17 éves fiú vagyok,már régóta foglalkoztat a dolog,hogy mi is akarok lenni,ha ,,nagy leszek,,így hát szóba jött a teológia,jog,de még a gyógytornász szak is :)) Nagyon nem tudom még,hogy mit szeretnék,de amit biztosan tudok,hogy nem akarok ,,csóró ember lenni,, aki gyenge fizetésből él meg,de mégsem éri utol magát,nem szeretném a fiatalságomat(20-on éves koromat)elpazarolni,mert karrier meg ilyesmi...Édesapám lelkész-ezért is ideális a teológia,de elhívatást még nem érzek a dolog iránt,az angol és a német szimpatikus számomra,angolra fogékonyabb vagyok,később nyelvvizsgát is le akarok tenni.Bocsánat,hogy hosszú voltam,jöjjetek ötletekkel,segítő válaszokkal,köszönöm szépen :D .(UI:Humán-teológia szakon tanulok a gimiben)2017. dec. 13. 16:28
2/3 anonim válasza:
Tapasztalat:
1. Jogi végzettséggel kb 35 éves korod után tudsz rendesen megélni, az első 8-10 év anyagilag nagyon nehéz tud lenni. (Kivéve ha van a közeli ismerősök között olyan, akinek van saját ügyvédi irodája és segíteni is hajlandó neked.)
2. Ha van egy kis logikai képességed, akkor humán beállítottság mellett sem lehetetlen informatikát tanulni, ami pedig garantálja, hogy a későbbiekben ne legyenek filléres gondjaid.
3/3 anonim válasza:
Jog, pszichológia, média, irodalmi körök, bölcsész kar (nyelv szakok, onnan meg tolmácsképzésre mondjuk, de akkor már keress egy harmadik nyelvet, mert angol-német a csapból is folyik), tanár, óvóbácsi, vendéglátás, művészet, gyógypedagógia... ilyesmi. De szerintem vannak reál szakmák, amiket egy viszonylag fogékonyabb humán beállítottságú is végezni tud (pl.: az átmeneti szakmák: hangtechnikus, kameraman, ilyesmi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!