Hogyan induljak el pályaválasztás terén?
Jelenleg tizedikes informatika tagozatos vagyok egy viszonylag erősebb gimiben. Sosem tudtam magam elhatározni egyetlen egy szak iránt sem, ezért is választottam még anno a gimit, ám így másfél év után sem jutottam többre pályaválasztást illetően. Számtalan pályaválasztásos tesztet csináltam már, ám egyik eredmény sem tetszett igazán vagy csak nem éreztem magaménak a végeredményt, mert egyszerűen a jelenlegi személyiségemmel, akaratommal, beállítottságommal lehetetlen engem az adott szakmában elképzelni (nem csak szerintem, de közeli ismerősök, családtagok szerint sem).
Pl szinte minden teszt szerint fontos számomra, hogy irányítói szerepben legyek. Nem tagadom, kifejezetten szeretem, ha nekem kell irányítani egy csapatot olyan téren, amiben jó vagyok, ám ilyen esetekben is a tanár választ ki, mert olyan nincs, hogy én a nulla önbizalmammal egyedül a kezembe tudjam venni az irányítást.
Tehát jelenleg nem szakokat/irányzatokat kérnék tőletek, inkább tippeket, hogy hogyan tudnék akár egy lépéssel is előrébb haladni a döntéshozásban. Az iskolai eredményeim nem segítenek, mert tavaly is 5,00 átlaggal végeztem (bár idén ez kissé megingott elszántság hiányában).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!