Gyógyped vagy védőnő? Pályaválasztás!
Sziasztok!
Idén (2018) fogok érettségizni és két szak között vacillálok a felsőoktatásban.
Az egyik lehetőség a gyógypedagógia, ami jól hangzik, de jelen pillanatban nem feltétlenül tudom magam elképzelni sérültek mellett. (Elég érzékeny is vagyok lelkileg, bár ez gondolom fejleszthető.)
A másik lehetőség a védőnő, ami tetszik-tetszik, de mégsem az igazi, mert itt inkább az anyák hangsúlyosak, mintsem a gyerekek.
Amit mindenképl fontosnak tartok kiemelni, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, mert úgy érzem értek hozzájuk, megtalálom velük a közös hangot és ők is kedvelnek. Esetleg tudtok mondani valami olyan szakot ami nem a fent említett kettő, de gyerekekkel foglalkozik? (Tanár nem szeretnék lenni.)
Illetve mit gondoltok a gyógypedadódus és védőnő szakmákról? Megéri? El lehet vele helyezkedni? Van valakinek valami tapasztalata ezekkel a szakokkal kapcsolatban?
Hálás köszönetem!
Egy pályaválasztás előtt álló bizonytalan kamasz (lány :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!