Nem tudom, így hány pontom lenne felvételinél, segítene valaki kiszámolni?
Szóval, az van, hogy 70 pontot érnek a középsulis pontjaim, de az érettségi pontokat nem igazán tudom, hogyan is számoljam. :/
Ahová jelentkezni szeretnék, oda kell egy emelt érettségi, nekem valószínűleg töri lenne, akkor gondolom, amit középszinten kaptam érte (már régebben leérettségiztem) azt már értelemszerűen nem számítják bele(?)
Ezen felül, a matekom 25 százalékos lett (középszint), a magyar nyelv és irodalom 70%-os (szintén közép), az angol 43%-os (közép).
Emellett még lenne középfokú nyelvvizsgám, ami ha jól tudom, 28 pontot ér.
Szia,
köszönöm a választ!
Az egyik megjelölt szak a szabad bölcsészet lenne, illetve még szociológia vagy szociális munkás szak.
Előre is köszönöm.
Könyörgöm, csak szabad bölcsészetet meg szociológiát ne! Semmire nem fogsz vele menni, csak az idődet pazarlod. A szocmunka egy fokkal jobb és oda nem kell emelt se.
Nem írtad hány százalékos lett a közép törid, de magyarral és nyelvvizsgával eddig van 168 pontod.
Köszönöm a segítséget!
Igen, már hallottam ezt mástól is, még nem tudom, gondolkodom, csak engem ezek érdekelnének, más nem nagyon.. :/
A törim 46%-os lett.
OKJ-n nem igazán gondolkodtam, most nyáron végeztem el egy pedagógus képzést, ehhez kell még a nyelvvizsga, hogy megkapjam a diplomát. Ez lenne a B-tervem, ha a megélhetés nagyon nem menne az előbb említett szakokkal. Tudom, kicsit álmodozó gondolkodás a mai világban, hogy ezekből megéljek...
Ne haragudj az értetlenkedésért, de akkor jól értem, hogy szociológiához vagy szabad bölcsészethez kellene mondjuk két emeltet is csinálnom és akkor talán bekerülnék?
Annyira hülye vagyok ehhez a pontszámításhoz.. -.-
Nem. Tudtommal egyik általad kinézett szakhoz se kell emelt még. Viszont újra kell érettségizned, mert nincs meg a minimum 280 pontod (260 van) hogy egyáltalán érvényes legyen a jelentkezésed.
Viszont ha már lesz egy diplomád, akkor a legtöbb egyetemnél lehet olyat hogy kéred, hogy a diplomajegyedből számítsák a pontjaidat.
5ös diploma-400 pont
4es-360 pont
3as- 320 pont
2es- 280 pont
Köszönöm, ezt nem is tudtam..
Én úgy tudom, a felvinek egy új tájékoztatójából, hogy a szabad bölcsészethez, illetve szociológiához is kell már egy emelt a 2018-as jelentkezéseknél, de akkor nem tudom, lehet, hogy ez nem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!