Érvek hogy ne hajam ott a egyetemet?
Igen megéri, mert ha látsz diploma után jobban fizető állást, akkor letagadod a diplomádat, hogy felegyenek.
Viszont ha mégis felértékelődik a diplomás szakmád és nem végzed el, akkor nem tudsz majd előrántani egy diplomát.
Végezd el.
Szia! Te gazdasági és menedzsment szakra jársz? Nem gazdálkodás és menedzsment szakra?
Érvek hogy ne HAJAM ott A EGYETEMET ? Ez mit akart jelenteni? Sajnos nem jártam egyetemre, így nem értem az általad, mint egyetemista által írt szöveget azaz a fő címet amit írtál.
A legtöbb betanított munkás br. 165-200 eFt körül keres, talán a fővárosban kicsit többet, 3 műszakban kell dolgoznia és többnyire elég monoton fizikai munkát végez. Én inkább keresnék nettó 200-at irodai munkával. Diákként dolgoztam betanított munkásként, elég jól tudja motivalni az embert, hogy inkább tanuljon...
Amúgy ha úgy is döntesz, hogy ott hagyod az egyetemet valamilyen OKJ-t végezz el, ne menj el kapásból betanított munkásnak, mert hogy "úgyis ugyanannyit keresnél". Ha a gazdmen szerinted nehéz akkor lehet nem ártana pályát váltani, másik szakot megpróbálni inkább. Ha nincs másik egyetemi szak ami érdekel akkor meg OKJ. Érvet az mellett nem tudok, hogy folytasd a szakot, viszont azt nem ajánlom hogy akkor válaszd a könnyebb utat és menj el gyárba termelésbe gürizni.
Igen, koma, és itt bas**ák el sokan. Az egyetem megtérülési rátáját (RoI, ha már kőgazdász leszel, te ökonómusok gyöngye) nem a végzés utáni fél évből kell megítélni. Igen, örülhetsz a nettó 200-nak, bár annak is csak Budapesten. Viszont ha bekerülsz egy jó céghez, levelezőn letolsz egy mesterképzést, akkor az a nettó 200 ezer 30 éves korodra nettó 400-500 ezer lesz, 40 évesen pedig könnyen lehet belőle nettó 650-700 ezer (mai értéken). Aztán mi a jobb? 45 évesen a reumára járni, meg szenvedni a gerincsérvvel max. 200-250 ezerért 3 műszakban, vagy Senior Business Managerként vagy Finance Directorként beülni a céges Volvóba, felvenni a havi 850k - 1M nettót, és elmenni az asszonnyal két hétre Balira?
Na ugye...
Kedves Kérdező!
Kérlek nagyon vedd figyelembe az előttem válaszoló hozzászólását, ennél jobban senki sem tudta volna megfogalmazni. Jól gondold át...
Milyen 3 műszakban? Raktáros munka, amihez még érettségi se kell, se nyelvtudás, sőt elég a 8 általános bruttó 250-380 ftot fizet 2 műszakért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!