Mondanátok nekem olyan szakmákat, ahol főleg egyedül, vagy 1-2 ember mellett kell lenni?
,,Nemcsak én találom feleslegesnek. 10/9 ismerősöm, aki ott végzett 1-2 diplomával, fagyizókban meg dohányboltokban dolgozik. Ezzel nem degradálni akarom a munkahelyet, de az marha nagy tény,hogy a kétkezi szakmáké a jövő. Manapság az ilyen "büfészakok" tényleg csak arra jók,hogy elhúzd az időt, és lustulj, de még a középszerűekben is a protekció számít. Bevallom, a komolyabb szakokra (pl fogorvos) nem lennék elég, de na.
"
Ekkora ostobaságot még nem hallodtam, kérdező. Ebben annyi volt az igazság, hogy vannak értelmetlen kamu büfészakok, de hogy a kétzeki munkáké a jövő ? Te miröl beszélsz ? Nem látod hogy mifelé halad a világ ? A gyárakat cserélik le robotokra, minden gépiesedik, az informatika és az elektronika már behálózza a mindennapjainkat. És egy programozó vagy villamosmérnöki szakrol mi a véleményed ? Ezek is értelmetlen büfészakok, amik csak lazulásnak vannak kitalálva, és mehetsz velük a mekibe, mert nem kétzeki munkák ? ja, biztos azért keresnek netto 500-at pár év tapasztalattal a fejlesztők, mert tök értelmetlenek. Majd 20-30 év múlva nagyon fogsz nézni, amikor már a házakat is 3D-s nyomtatókkal fogják gyártani, és mindent a gépek fognak végezni, amiket felsőfokű képesítéssel rendelkező emberek fognak irányítani. Nem hiszed ? Tudod vannak olyan jövőröl szóló filmek, amikben megjósolták, hogy milyen lesz a világ mondjuk 2010-ben a technika fejlődése végett. Ezek a filmek jócskán mellélöttek, gyórsabban fejlődnek a dolgok, mint azt anno gondolták. Jelenleg is ez zajlik, az amit te most nem hiszel el, az 20 év múlva tök hétköznapi lesz. Bocsi, de ez egy hatalmas baromság volt, hogy a kétkezi munkáké a jövő.
"Gondolom gépek fognak festeni, gépek fogják megcsinálni a cipőidet, gépet fognak ács feladatokat ellátni, gépek fogják kitörölni az emberek fenekeit, hagyjuk már."
Tulajdonképpen az utolsón kívül ezeket már a gépek is csinálják. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!