Gáz, ha 21 évesen szakot váltok, mert rájöttem, hogy mást akarok csinálni?
Hát ez egy olyan döntés, amit nagyon át kellene gondolnod.
Óriási különbségek vannak azok között, amiket leírtál.
Így hirtelen a tanári tűnne életszerűnek, persze függ, hogy milyen szakpárosítást választanál, tehát milyenre gondolsz?
Igazából szerintem teljesen mindegy, hogy mekkorák a különbségek vagy hogy melyik életszerűbb. Ha nem szereted igazán az orvosit, akkor kár erőltetni. Oda elég komoly elhivatottság kell és az motiváció nélkül nem megy.
Szóval szerintem nem gáz, olyan szakot válassz, ami igazán hozzád illik.
Az a gáz, hogy felnőtt ember ilyen ostoba kérdéseket fel tud tenni.
Komolyan így akarsz tanár lenni?
Én a helyedben nem hagynám ott. Ha jó az eredményed, nem csúszol semmiből, akkor végezd el. Nekem egy ismerősöm negyedévesen hagyta ott az orvosit, mert rájött hirtelen, hogy pszichológus akar lenni. És az is lett, szar fizetésért.
Orvosként azt csinálhatnál, amit akarsz, eléggé tág lehetőségek vannak orvosi diplomával: multi cégek, kutatás, orvoslás határterületei stb.
Simán tudnál gyógytornával is foglalkozni orvosként, legfeljebb munka mellett 1-2 évet hozzá kellene tanulnod...
Ha pedig nem tetszik az orvosi légköre, akkor nyugtasson a tudat, hogy máshol sem jobb a képzés, az általad említett szakokon sem.
#9 Nyilván meg van mindenkinek a maga véleménye, de szerintem ez nagyon romlott, pénzcentrikus hozzáállás. Pályaválasztás előtt sokan tanácsolják, hogy olyan szakot válassz, amiből dől a lé - függetlenül attól, hogy szereted-e vagy sem. De már az egyetemet megcsinálni is kihívás, ha valaki nem szereti - és még az államis féléveit is pocsékolja, ami manapság nem "ingyen van" lényegében (hallgatói szerződés). Arról meg már nem is beszélve, hogy egyetem után napi 8-12 órában dolgozni, hogy aztán előteremtse a pénzt arra a képzésre, amit igazából tanulni szeretne. Én ezt nevezem idő és pénzpocsékolásnak.
Orvosi esetében pedig eléggé kiéleződik a dolog, hiszen csak az egyetem 6 éves. És hogy utána pénzt is lásson belőle, plusz pár év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!