Tudtok ajánlani jó szakmát nőknek?
Én egy időben nagyon szerettem programozó lenni, de igazából azokat a helyes pici munkagépeket is szívesen vezetném...
De mit számít a nem? Ha nem vagy törékeny alkat, akár még kamionozhatsz is, ha nagyon akarsz.
Nagyon kevés szakmához kell kifejezetten pénisz vagy olyan fizikai erő, ami csak egyes férfiaknak van.
Kinek mi a jó szakma. Orvos, ügyvéd, pénzügyi tanácsadó, atomfizikus... S kinek mihez van tehetsége. Nem tudom, mit akarsz ezzel a kérdéssel, őszintén.
Mindig mondják: fiatalok , tanuljatok szakmát,de nem igazán tudom, nőnek mi lenne a jó.
Fodrász, kozm., műkörmös: ez nem az én világom.
Annak éri meg tanulni ami keresett, amikböl hiány van. Ilyen pl a villanyszerelő, CNC gépkezelő, gépésztechnikus stb tehát leginkább a műszaki szakmák érik meg. Nos társadalmi beidegződés szerint ezek férfi szakmák, pedig a valóságban csupán könnyü fizikai munkák. Pl az elektronika nagyon felkapott és egyre nagyobb jövőre van, szóval egy elektronikai műszerész is megéri. Ne érdekeljenek a sztereotípiák, sok férfiasnak titulált szakmár nő is ugyan úgy eltud végezni.
De ha fontosan tartod a társadalmi beidegződést, akkor pl mérlgekképes könyvelőt tudom javasolni. Többnyire nők csinálják, keresett is.
Mi érdekel?
Mennyiben fontos, hogy nő vagy? Családalapítás miatt kérdezed?
Nagyon jó válaszokat írtak a hozzászólók!
Örülök a kérdésednek mert nálam is aktuális ez a dolog. Sok jó tippet kaptam itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!