Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért jó dolog a matek az...

Miért jó dolog a matek az átlegembernek?

Figyelt kérdés

Én szeretem a matekot, nagyjából jó is vagyok benne, viszont nem látom értelmét annak, hogy foglalkozzak vele.

Átlagemberként nem tudom alkalmazni ezért egyrészt felesleges belemélyedni, másrészt ha nem használom hamar elfelejtem és nem akarom folyamatosan szinten tartani magam.

(Nagyjából hasonló a helyzet a kémiával, fizikával, biosszal, stb.)

2017. okt. 5. 23:44
 1/8 anonim ***** válasza:
93%

Akkor ne mélyedj bele.

Az a minimális matek, ami egyetemig van, igazán nem belemélyedés.

A fizika, kémia, biosz nekem elég hasznos (lenne. kémiából sosem voltam jó, pocsék tanáraim voltak), ha csak a táplálkozásról, egészségről olvasok, ami érdekel, az is tele van kémiával... A csillagászatban fizika van... A biológia is maga az élet.

A matek mindössze érdekel, de amióta nem tanulom, még logikai feladatokat sem oldok meg belőle, csak ritkán. Érdekes. Egy csomó sima embert érdekelhetnek ezek a tudományok, valami alapot pedig nyilván tanulnunk kell.

2017. okt. 5. 23:55
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
Azért mert fejleszti a problémamegoldó képességet.
2017. okt. 6. 00:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Arrol ne beszeljunk, hogy a tovabbtanulashoz mindenkeppen szukseged lesz ra. A mernoki es gazdasagi szakok erre epulnek, de statisztikat az osszes kutatassal is foglalkozo szakon tanitanak.

De a mindennapokban is felmerulhet olyan problema, ami felkeszuletlenul erhet:

- Vettel 3 kolbaszt, 2 oldalast, 1 szalonnat. 15 ezer forint lesz. Gyorsan leellenorzod, hogy az elado nem a duplajat keri-e, vagy kifizeted?

- Haztartasi gep, mondjuk kazan meretezeset rabizod a szakemberre, vagy leellenorzod hogy nem duplaakkora eszkozt akar-e rad sozni, mint ami a hazad legkobmeterehez indokolt lenne? (Ugyanez parketta, kerites, tuzifa temakorben.)

- Kacifantos hitelfeltetelekbol ki tudod bogozni, hogy mennyit kell a vegen fizetni? Es ha a kotelezonel 10 ezerrel tobbet fizetsz havonta, mennyivel kevesebbe kerul? Befektetes, kotvenyek, reszvenyek kockazata?

2017. okt. 6. 00:47
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

Vagy pl kiakarod festeni a szobát. Honnan fogod tudni hogy mennyi festéket kell vegyél ? Vagy hívsz festőt aki sokkalta többet fog kérni vagy radmarad egy rakás festék, vagy vissza kell majd menj mégegyszer a boltba mert elfogyott.

A matematika az egyik leghasznosabb tárgy. Elég ha megnézed hogy kik keresik a legtöbb pénzt. Mérnökök, informatikusok, közgazdászok, elemzok, a matek tudást mindenhol megbecsülik. De hogy ne csak diplomás képzéseket mondják hanem " átlagember " által teljesíthető szakokat is pl ott a villanyszerelő. Ott is van matek, hisz áramot, ellenállást folyamatosan számolni kell, nem véletlen hogy keresett. Jóformán ha valaki jó matekbol akkor kitágul előtte a vilag minden téren

2017. okt. 6. 00:55
 5/8 anonim ***** válasza:
43%

Politikusok és cég vezetők keresik a legtöbbet. Azok, akik másokat irányítanak és nem maguk végzik a munkát :)

A matek nem azért jó, mert gazdag leszel tőle. Máshogy : csak a matekból nehezen leszel gazdag. Nézd csak meg a tanári fizetést.

Gondolkodásmód, problémamegoldás, természet tudományos alapok, rendszerek aprólékos megismerése, ezeket nyújtja a matek.

2017. okt. 6. 07:38
 6/8 anonim ***** válasza:
88%

Ahogy utolso mondja.

Problemamegoldokepesseget fejleszti,logikat,ad egy mely szemleletet.

A matek,pont,hogy a legfontosabbnak kellene lennie az oktatasban sokkal tobb ora szamban tanitanam.

Minden matekra epul:

-En konkretan munkanelkuli lennek,ha holnap a matek megszunne,mivel szoftverfejleszto vagyok

-A kocsid se menne matek nelkul mert az is szoftver,plusz elektronika ami szinten matekot hasznal

-Osszes penzed eltunne matek nelkul ergo hajlektalan lennel egy fel masodperc alatt.

Az egesz vilag matekra epul minden,meg nyelvekre.

2017. okt. 6. 12:45
 7/8 anonim ***** válasza:
22%

Komolyan érdekel, hogy szoftverfejlesztőként mennyi matekot használsz?

Két hónapja egy senior fejlesztő odajött hozzám, hogy nem érti az aránypárokat a kódban. Ebből is látszik, hogy nálunk nagyon nem kell matek a sw dev-hez. Tök jó lehet egy olyan programozói állás, ahol tényleg kell matek! Pl molekula szintézis. Ám a legtöbb algoritmus már kész van, ahhoz sem kell matek, csak leemelem a polcról a kész elméleteket és megvalósítom. #dry

2017. okt. 6. 21:36
 8/8 Tom Benko ***** válasza:
53%
Mert szórakoztató. Fejleszti az elemző és problémamegoldó képességeket. A matematikusok tovább élnek és ritkább a körükben az Alzheimer-kór és a demencia. Matekozni százévesen is tudsz, falat rakni nem.
2017. okt. 7. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!