Milyen más lehetőségeim vannak?
Megkérdezhetem hány éves vagy, és hogy van-e tapasztalatod a média terén?
Első
Elmesélem, hogy velem mi történt, hátha hasznosíthatsz valamit belőle.
Anno 2006-ban én is kommunikáció és médiatudomány szakra jelentkeztem az ME-n bölcsész karon. Második helyre pedig bejelöltem a gépész karon induló műszaki menedzser szakot, hogy mégis, valami értelmes dolgot kezdjek majd el, ha nem vesznek fel kommunikációra. De én az első helyre akartam nagyon menni, pont mint te. Nos, nem vettek fel kommunikációra, de műszaki menedzsernek igen. Nem akartam elkezdeni az egyetemet, mert nem oda vettek fel, ahova menni akartam... Így, visszamentem a volt középiskolámba, a Kandóba, 2 évet még ráhúztam a felejthetetlen 4-re =). (Persze halasztottam az egyetemen) Szereztem két szakmát, számítástechnikai szoftverüzemeltetőit és műszaki informatikus papírt kaptam kézbe. Igazából ezt is azért tettem (mármint azt, hogy visszamentem tanulni a Kandóba), hogy legyen időm magamban átgondolni, hogy elkezdjem-e egyáltalán majd az egyetemet.
Aztán ugye 2008 nyarán még mindig úgy állt a helyzet, hogy nem megyek, nem kezdem el, nem leszek menedzser. Hát, akkor, keressünk munkát a szakmáimban. Nem árulok el nagy titkot: nem találtam =). Így mivel nem akartam betanított, szalag mellett dolgozó ember lenni... Persze nem nézem le ezeket az embereket, meg munkákat, dolgoztam ilyen helyen diákként, de többre tartom magamat, hogy egész életemet ilyen munkahelyen töltsem. Szóval belevágtam a nagy kalandba! =).
ÉS nem bántam meg! Életem egyik legnagyobb hibájának könyveltem volna el, így, tudva, hogy miből maradtam volna ki! ÉS hiszed nem hiszed, még kedvenc tárgyaim is vannak/voltak =). És már vannak céljaim is, hogy hol akarok dolgozni. Igaz ezek még képlékenyek, változhatnak, de tudom mit akarok. Azért ahhoz képest, hogy az elején nem szerettem műszaki menedzser lenni (kb 3 hónapig), egész jó teljesítmény =). Persze ehhez kell egy jó társaság is... Ha Ők nincsenek, otthagytam volna 3 hónap után.
Szóval ebből a meséből azt akarom tanulságként adni a számodra, hogy lehet, nem mindig ott találod meg az utadat, ahol keresed. Tudod, két dolog biztos az életben csak: az, hogy egyszer véget ér, és az, hogy a tehénsz@r mindig lapjára esik =).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!