Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan lehetsz repülőgéppilóta?

Hogyan lehetsz repülőgéppilóta?

Figyelt kérdés
Nagyon régóta foglalkoztat a repülés, és kisgyerek korom óta az szeretnék lenni. Most kilencedikes vagyok, és igazán jól jönne egy kis segítség abban, ezt hogyan is érhetem el. Leginkább utasszállító gépen szeretnék pilóta lenni, ha leszek. Olvastam a kadétprogramokról, de nem tiszta nekem, hogy is megy ez. Van egy kis látásproblémám, -1,5 szemüvegem van, de remélem ez nem kizáró ok, légitársaságnál, mert ugye kontaktlencsével is lehet orvosolni.

2017. szept. 27. 17:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok. Eszembe jutott még néhány dolog.

Ami a legfontosabb, bárhol is végzed a képzést, kelleni fog egy 1. Osztályú repülőorvosi vizsgálat, enélkül sehol nem lehetsz pilóta. Ha jól tudom, ez 35000 forint, és évente frissíteni kell. A vizsgálat nem olyan vészes, de sokan elbuktak már rajta. Az egészségeden kívül nézik a szükséges adottságokat, pl. Reakcióidő, multitasking (tudsz-e több dologra figyelni egyszerre, talán feladatmegosztás a megfelelő magyar szó rá), de pszichológiai állapotot is néznek.

Ami a tantárgyakat illeti, nem árt, ha jó vagy matekból és fizikából, ugyanis ismerned kell a gépet, amit vezetsz, tudnod kell, mi hogyan működik, vagy mi miért történik. Ha nem is emeltezel, legyél 4-es vagy 5-ös szinten belőlük és járj emelt szintű felkészítőre is. Angolból ha megvan a b2, az már elég, a képzésben is van szakmai angol. De ha tudod, fejleszd magad, hiszen nagyon jól kell beszélned a nyelvet.

És még valami: ha a nyíregyházi egyetem képzését választod (szerintem ez a legjobb), nézd végig ezt a videót:

[link]

Nagyon jó videó, szinte mindenre választ kaphatsz belőle.

2017. szept. 28. 15:09
 12/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Ez egy teljesen kielégítő válasz. Mennyit kereshet, például a Wizzairnál egy első tiszt, és egy kapitány?
2017. szept. 28. 15:50
 13/14 anonim ***** válasza:

[link]

Ez egy 2010-es cikk, valószínűleg ez ma már nem pont ennyi. Illetve légitársaságonként is változik.

2017. szept. 28. 15:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha érdekel eltudom mondani hogy mennyit keres egy Lufthansa pilóta.Egyébként én is 9.es vagyok,sikerült Magyarország 6.legjobb gimnáziumába bekerülnöm és elkezdtem vitorlázni.Szerintem te is kezdj el vitorlázni és járj külön angol tanár hoz.Ha van kérdésed nyugodtan írj!
2017. okt. 13. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!