Hogyan lehetsz repülőgéppilóta?
Előző vagyok. Eszembe jutott még néhány dolog.
Ami a legfontosabb, bárhol is végzed a képzést, kelleni fog egy 1. Osztályú repülőorvosi vizsgálat, enélkül sehol nem lehetsz pilóta. Ha jól tudom, ez 35000 forint, és évente frissíteni kell. A vizsgálat nem olyan vészes, de sokan elbuktak már rajta. Az egészségeden kívül nézik a szükséges adottságokat, pl. Reakcióidő, multitasking (tudsz-e több dologra figyelni egyszerre, talán feladatmegosztás a megfelelő magyar szó rá), de pszichológiai állapotot is néznek.
Ami a tantárgyakat illeti, nem árt, ha jó vagy matekból és fizikából, ugyanis ismerned kell a gépet, amit vezetsz, tudnod kell, mi hogyan működik, vagy mi miért történik. Ha nem is emeltezel, legyél 4-es vagy 5-ös szinten belőlük és járj emelt szintű felkészítőre is. Angolból ha megvan a b2, az már elég, a képzésben is van szakmai angol. De ha tudod, fejleszd magad, hiszen nagyon jól kell beszélned a nyelvet.
És még valami: ha a nyíregyházi egyetem képzését választod (szerintem ez a legjobb), nézd végig ezt a videót:
Nagyon jó videó, szinte mindenre választ kaphatsz belőle.
Ez egy 2010-es cikk, valószínűleg ez ma már nem pont ennyi. Illetve légitársaságonként is változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!