Milyen irányban érdemes manapság továbbtanulni?
11.-es gimis vagyok. Eddig a jogi egyetemre szerettem volna jelentkezni, még most is az a leghőbb vágyam, de sajnos az utóbbi időben egyre több negatív véleményt olvastam róla (túlképzés van stb..)
Mit gondoltok, milyen egyetemre, főiskolára érdemes jelentkezni, amivel valószínüleg jól is fogok keresni a későbbiekben?
Az évfolyamon belül a 2.-ik legjobb tanuló vagyok, osztályon belül az első, és 4-esnél rosszabb semmilyen tantárgyból sem vagyok, viszont inkább a humán tárgyak mennek jobban.
Ami nem vonz, az a műszaki irány, arra senki nem tud rávenni! Az orvosi is távol áll tőlem, nem nagyon bírom a vért, max. az állatorvosi jöhetne szóba..
Idén történelemből jártam fakultációra, plusz informatikából érettségiztem, a többi majd jövőre!
Na, kinek mi az ötlete?
Sajnos, humán pályán a jelenlegi helyzetben SEMMI se tűnik befutónak. Talán még a tolmácsként a legesélyesebb elhelyezkedni humán területen. A szabad bölcsészt, kommunikációt, médiát, idegenforgalmit, andragógiát stb. lehetőleg kerüld (vagy ha érdekel, akkor "hobbiként" fogd fel, ne ezekre alapozd a megélhetésed).
Esetleg gazdasági pályával próbálkozhatsz.
na ez az, hogy attól félek, hogy az állatorvosihoz már kicsit lekéstem, mert akkor jövőre tudnék csak belekezdeni a biosz tanulásba úgy, hogy komolyabban ráfekszem..
a műszakit meg nem tudnám szívvel-lélekkel csinálni, utáloom a fizikát, meg a matek se a kedvencem..
A jogot tartom továbbra is a legjobbnak, mindig is érdekelt már maga a jog is, 10 éves korom óta ez a vágyam. A tanulás nem gond azt hiszem, elég maximalista vagyok ebből a szempontból.. És nem tudom, ez mennyire jelent előnyt, de anyukám rokonai között több ügyvéd is van, és az egyik legjobb barátnője is az, szerintem ha kapcsolatokra lenne szükség, rá számíthatnék, nagyon kedves
Ha érdekel, akkor menj ki külföldre. Németországban még tök ingyenes és felvételi vizsga sem kell az egyetemekre.
Magyarország a jogászok szemszögéből borzalmas...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!