Nehéz bekerülni a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumba?
Bár a kérdés már nem aktuális, a mégis idetévedő diákoknak szeretnék egy kis segítséget nyújtani a válaszommal. :)
Bekerültem a Táncsics Mihály Gimnáziumba, méghozzá emelt biológiára. Őszintén, nem volt egy nagy was ist das, még annak ellenére sem, hogy a központi írásbelimet csúnyán elrontottam, mindössze 63 pontot sikerült összeszednem, és nem jártam előkészítőre. Átlagos jegyeim vannak, hetedik osztály év végén 4,7 volt az átlagom, nyolcadik félévkor meg 4,6, főként a tölteléktárgyak miatt, mint rajz, technika, testnevelés. Félévi jegyeim:
Irodalom: 4
Nyelvtan: 5
Matematika: 4
Német nyelv: dicséretes 5
Történelem: 5
Kémia: dicséretes 5
Biológia: 5
A szóbeli sem volt nagy kunszt, legalábbis a kémia része (ami írásbeli volt), csupán alap dolgokat kérdeztek, amit egy hetedikes is simán megold, egy-két számítási feladattal megspékelve, amik nem voltak nehezek. :)
A biológia sem volt annyira nehéz, én a rovarok és az ember légzőszervrendszere témaköröket húztam. Utóbbiban kérdeztek olyanokat, amiket az iskolában nem tanultunk, de azokra is képes voltam helyes választ adni. :) Valamint a tanárok is segítőkészek és kedvesek voltak, ha valahol elakadtam, segítettek. :)
Nem kell tőle félni, ha jó vagy biológiából és kémiából, jó jegyeid vannak, és sikerül összehoznod egy jó központit (még véletlenül se 63 pont legyen a célod!), valamint szóbelin is brillírozol, nyert ügyed van. :) Egyébként nekem összesen 146 pontom lett... :/
Üdv: egy idén felvételt nyert leány
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!