Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Föci Biosz szakos tanár...

Föci Biosz szakos tanár szeretnék lenni középsuliban mik a követelmények? Kell emelt szintű érettségi mindkettőből? Elég ha csak abból a kettőből vagyok ötös és a többiből hármas? Csak ez a két tantárgy amire elsősorban készüljek? Mennyit keresnek?

Figyelt kérdés
2017. szept. 11. 18:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia :) osztatlan tanárképzésre kell jelentkezned, és az egyik tárgyadból(jelen pillanatban a biosz vagy föci) kötelező egy emelt érettségit csinálnod. Az hogy hármasod több tárgyból is van akkor számít, ha nem duplázással jön ki jobb felvételi pontszámod. Egyébként ha rendszeresen gyakorolsz a többi tárgyra is akkor jó érettségiket tudsz csinálni, annyira a közép nem nehéz :)
2017. szept. 11. 18:15
 2/9 A kérdező kommentje:
mit jelent hogy nem duplázással jön ki?
2017. szept. 11. 18:43
 3/9 A kérdező kommentje:
akkor ha menni akarok mind2 szakra akkor csak elég az egyikből emeltet tennem csak azért kérdezem mert egy emelttel nehéz összehozni a 303 pontot.....sajnos
2017. szept. 11. 18:44
 4/9 A kérdező kommentje:
légyszíves ezt a pontszámost fejtsd ki nekem mert nem értem azért jöttem ide hogy tanácsot kérjek :)
2017. szept. 11. 18:46
 5/9 anonim ***** válasza:
a duplázás akkor van amikor a szakra elfogadott 2 érettségid eredménye jobbra jön ki(akkor a százalékok összegét duplázzák), mintha lenne az 5 tárgyad érettségi eredményének átlaga(max 100 pont), 5 tárgy év végi eredménye(max 100 pont) és a 2 tárgy érettségi eredménye(max 200 pont). Emellett ha az emelted eléri a 45%ot akkor kapsz 50 pluszpontot, így annyira nem nehéz összeszedni a pontokat :) egyébként az osztatlan tanári ponthatára előre meghatározott minimum 310 pont és a jelentkezők pontjától függően alakul ki a végleges ponthatár :)
2017. szept. 11. 19:02
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha még van kérdésed nyugodtan írj üzit, én idén érettségiztem és nyertem felvételt osztatlanra, így egész jól belelátok a rendszerbe :)
2017. szept. 11. 19:10
 7/9 A kérdező kommentje:

igen köszönöm így jobban értem ha a két emelt eléri a 45%-ot akkor siker plusz ha ötös vagyok mind2 félévben az is számit pontnak

én ugy tudom hogy kell nyelvvizsga is a tovább tanuláshoz

2017. szept. 11. 19:12
 8/9 anonim ***** válasza:
a nyelvvizsga ahhoz kell, hogy megkapd a diplomádat. Egyébként az is pluszpont(1 vizsga 28 pont, 2 vizsga 40 pont), viszont ha 2 emeltet csinálsz, ami eléri a 45%ot akkor azt nem számolja hozzá, mert csak 100 többletpont szerezhető
2017. szept. 11. 19:17
 9/9 anonim ***** válasza:
egyébként az lemaradt, hogy az osztatlan rendszer úgy működik, hogy általános iskolai(10 féléves) képzésre kell jelentkezned és majd a 3 év végén választhatsz hogy ált sulis(plusz 2 év) vagy középsulis(plusz 3 év) tanár szeretnél lenni
2017. szept. 11. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!