Kémiából érettségizők/ettek! Tételkidolgozásban kaphatnék egy kis segítséget?
Középszinten érettségizem kémiából, és elég későn kaptuk meg a tételsort (írásbeli napján), és az egyik tételhez nem találok elég információt :S
"Tetszőleges példákon keresztül mutassa be a fémek jellemző reakcióit!
(Reakciók nemfémes elemekkel,. A fémek reakciókészsége és standard potenciálja közötti kapcsolat. Ennek alapján reakciók híg és tömény savoldatokkal, vízzel, és más fémsó-oldatokkal)"
Hol találhatnék az interneten olyan oldalt/oldalakat, ahol meg vannak ezek fogalmazva? A Villányi-féle nagy kémia összefoglaló könyvben nincs erről szinte semmi.
Kérdezd meg a tanárodat ezekről. Én még 2007-ben érettségiztem kémiából (előrehozotttan egyedül) és a tanár nekem mindenben segített, a gyakorlati kísérleti példákat is megcsináltuk.
Illetve tudom még ajánlani a Villányi könyv mellett a Czirók Ede: Kísérletek a kémia érettségin c. könyvét amihez DVD is jár amin bemutatja a tanár úr a kísérleteket. Nagyon hasznos tud lenni, nem tudom kapható-e még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!