Lehetek magántanuló?
Tapasztalataim alapján azok magántanulók, akik egészségügyi problémák, sport, iskolai gondok miatt engedélyt kapnak. Hallottam olyat is, aki fizetett a státuszért a vezetőségnek.
Őszintén én egyik feltételnek sem felelek meg, de 12. osztályban annyi töltelék órám van és nem bírom idegileg, hogy bent kell ülnöm éneken vagy etikán, ahol nem csinálunk semmit. Szívesen járnék a maradék időmben érettségi előkészítőre vagy különórára, ha 3-4 tanórától meg tudnék szabadulni. A többire természetesen mindig bemennék.
Csak úgy, ennyi indokkal komolyan vennék az igénylésem vagy körberöhögnének? Azt is olvastam, hogy pszichológus véleményével meg kell engednie az igazgatónak. Ez mennyire valós?
Nem "kell" megengednie az igazgatónak pszichológus véleményével sem, de figyelembe veszi. Nyilván ha valakinek súlyos mentális zavara van, akkor neki és az iskolai közegnek is jobb, ha nincs jelen.
Amúgy olyat tuti hogy nem engednek, hogy csak félig-meddig legyél magántanuló. Vagy semelyik órára sem mész, vagy mindegyikre. Én a te esetedben inkább azt látom megoldásként, hogy írjatok egy kérvényt az igazgatóságnak, amiben azt kéritek, hogy a "töltelék" tárgyakból (nyilván nem így megfogalmazva) osztályozó vizsgát tehess előrehozottan ősszel, hogy ne kelljen később bejárnod ezekre. Ezt le lehet írni azokkal az érvekkel, amiket itt is felsoroltál, szüleid segítségével elég jól meg lehet fogalmazni, hivatalosan. Hátha megengedik. És akkor ezekből kapsz jegyet előre, és nem kell ott lenned.
Jár több olyan ember az iskolába, aki tavaly magántanulóként rendszeresen bejárt, csak bizonyos órákra nem. Aki meg szinte minden fontos órán ott volt, nem is kellett vizsgáznia. Persze ez lehet egyedi nálunk.
Rendszeresen járok pszichológushoz, szerinte nincs nagy problémám, de ha elmondom az indokaim, hátha segít elintézni.
Nem tudom itthon mennyire örülnének ennek a verziónak, ha ha meglesz az órarendem, megpróbálom rávenni a szüleimet. Nagyon jó lenne, ha legalább az első és utolsó órába eső semmilyen órákat megúszhatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!