Ha nappalira járok államilag támogatottra és terhes vagyok átkérhetem magam levelzőre a baba születése után? Csak úgy fizetős lesz?
vagy talán halassz.
1 évet kihagysz, bölcsibe adod a gyereket, és tanulsz államin.
egyébként miért nem tudsz várni amíg elvégzed az egyetemet?
Nálunk volt olyan, hogy egyéni tanulmányi rend, ez azt jelentette, hogy ugyanúgy nappalis maradtam, de nem kellett bejárni órákra, a szemináriumokat meg meg kellett beszélni az oktatóval hogy hogy legyen, adtak valami feladatot amit meg kellett csinálni, aztán annyi.
Ilyet adtak már arra hivatkozással is, hogy nem az egyetem városában laksz, viszont otthon dolgozol. Még csak igazolni se kellett, csak ezt beírni.
Mondjuk egy kósza ötletre nem tudom miért reagálsz ilyen ellenségesen... Bocs, de ez előrevetíti, hogy milyen szülő leszel :S Nem a gyerekeddel, csak úgy általában másokkal szemben.
Amúgy nekem is van gyerekem, és egyetemre járok, két évesen bölcsibe ment, én meg nappalis vagyok.
De igen, kérheted, hogy levelezőre mehess, a TO-n megmondják, hogy fizetősre, vagy államira tudnál-e átmenni, mi innen úgysem tudunk biztosat mondani. De jobban jársz, ha egyéni tanredet kérsz, kisgyerekeseknek minden további nélkül meg szokták adni. Akkor marad a nappalis státuszod, ami elég sok előnnyel jár, kaphatsz szoctámot (mint családfenntartó, szerintem mindenképp jár), ugyan úgy lehet diákbérleted, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!